10. juni 2023

Billede fra videoovervågningen fra videobilen. Hastigheden som fremgår er patruljebilens målte hastighed. Foto: Politiet.

En 37-årig mand fra Holbæk blev sigtet for vanvidskørsel og fik frataget sit kørekort og motorcykel på stedet, da han søndag eftermiddag blev stoppet af politiet på Holbæk Motorvejen.

Billede fra videoovervågningen fra videobilen. Hastigheden som fremgår er patruljebilens målte hastighed. Foto: Politiet.

En 37-årig mand fra Holbæk blev sigtet for vanvidskørsel og fik frataget sit kørekort og motorcykel på stedet, da han søndag eftermiddag blev stoppet af politiet på Holbæk Motorvejen.

Sagen tog sin begyndelse, da en videobil fra politiet kl. 15.30 rutinemæssigt havde standset standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Færdselsbetjenten hørte lyden fra en meget hurtig motorcykel, som han ud fra lyden af accelerationen vurderede kørte op imod 200 km/t. Kort efter kom motorcyklen blæsende forbi rastepladsen med en hastighed langt over det tilladte.

Færdselsbetjenten satte efter motorcyklen, men nåede helt til Vipperød før han fik øje på motorcyklen igen. Ved Vipperød havde en anden færdselspatrulje standset en bilist, så patruljen holdt med blå blink langs motorvejen. Her sænkede motorcyklisten kortvarigt hastigheden, men herefter gassede han kraftigt op igen.

Videobilen filmede motorcyklistens hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 km/t og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen er på mellem 110 og 120 km/t.

Det lykkedes at få standset motorcyklisten, der var kørende på en helt ny motorcykel, som var indregistreret første gang i foråret.

Ingen kære mor

Den 37-årig motorcyklist blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 km/t. Den 37-årige fik lov til at se videoen af sin kørsel, og betjenten tog hans kørekort på stedet, og han må ikke køre hverken bil eller motorcykel, mens sagen behandles.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi lægges der i sager om vanvidskørsel som standard op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

Den spritnye motorcykel blev beslaglagt, hvilket den 37-årige accepterede.

-Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Kørte i gennemsnit 217 km/t

Videoen af motorcyklistens vanvidskørsel blev mandag formiddag gennemgået af Nationalt Færdselscenter, som kan lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden på den kørte strækning. Resultatet viste, at han kørte med en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på 1490 meter.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med at hastighedssagen afgøres.

Leave a Reply