Venstre vil indskærpe ret til til frit valg af pasning

Billede af RitaE fra Pixabay


Venstre vil have det indskærpet, at at alle familier i Holbæk Kommune har ret til frit valg af pasningsordninger til deres børn og at kommunale medarbejdere skal hjælpe og servicere alle – især når det handler om udsatte børn.

-Holbæk skal være borgernes kommune og servicere alle – ikke være smagsdommer, siger Venstres Camilla Hove Lund, der er partiets borgmesterkandidat ved det forestående kommunalvalg til november.

Udmeldingen kommer efter en henvendelse til samtlige medlemmer af kommunalbestyrelsen fra en række private pasningsordninger, som føler sig chikaneret og talt ned til af kommunale medarbejdere.

Camilla Hove Lund (V) Foto: Holbæk Kommune.


De private pasningsordningers oplevelser gælder både de kommunale medarbejdere, der skal føre tilsyn med kvaliteten af pasningen, men også af administrative medarbejdere i Holbæk Kommune, der ligefrem kontakter forældre, der vælger private pasningsordninger til deres børn, og taler dårligt om private pasningsordninger.

-Jeg har straks bedt om en redegørelse fra direktøren, der bl.a. har ansvaret for området med børn og skoler. Og jeg vil gerne med det samme gøre det klart, at Holbæk skal være borgernes kommune. Holbæk Kommune er til for borgernes skyld – og ikke omvendt, siger Cammila Hove Lund og tilføjer:

-Derfor bliver det nødvendigt at indskærpe, at børnefamilierne har ret til at vælge lige præcis den form for børnepasning, de finder bedst lever op til det behov, man har i den enkelte familie. Holbæk Kommune skal behandle alle ens – og ikke være smagsdommer.

Camilla Hove Lund mener, at Holbæk Kommune skal være professionel og servicere kommunens familier efter bedste beskub uanset hvilken pasningsordning familierne vælger.

-Det er ikke det indtryk, jeg sidder tilbage med, når jeg hører, at kommunens tilsynsførende taler dårligt til private pasningsordninger, eller at man ringer til forældre og taler dårligt om private pasningsordninger – eller nægter at samarbejde om bistand til børn, der har brug for støtte, hvis de bliver passet i en privat pasningsordning, siger Camilla Hove Lund.

– Det skal stoppes under alle omstændigheder, og det kommer Venstre til at forfølge – både i valgkampen, men sandelig også bagefter, siger Camilla Hove Lund, og kalder det “meget alvorligt”, hvis det er rigtigt, at kommunale medarbejdere nægter at samarbejde med familier eller private pasningsordninger om at bistå forældre og pasningsordninger med at gøre det bedste for børn, der møder vanskeligheder.

– Jeg bliver ikke bare skuffet, men også vred, hvis det virkelig står til troende.

Leave a Reply