10. juni 2023

Foto: Daniel Villadsen.

Snart bliver det muligt at overnatte i fire specialdesignede shelters ved Observatoriet i Brorfelde.

Snart bliver det muligt at overnatte i fire specialdesignede shelters ved Observatoriet i Brorfelde.

De nye shelters er skabt i bionedbrydelige materialer, formet i organiske bløde linjer og udstyret med et enormt glastag. Hvert af de fire shelters har plads til 6-8 personer og kan bookes både af skoleklasser, mindre virksomheder og famlier.

Opførelsen er en del af det tværkommunale projekt Istidsruten, der realiseres med støtte fra Nordea-fonden.

-Vi håber at åbningen af vores stjernekiggershelters bliver en trædesten til at flere børnefamilier kommer ud i naturen og får en tryg og god oplevelse. Det er en helt særlig oplevelse at falde i søvn til nattens lyde, med udsigt til stjernerne og vågne op til fuglenes morgensang. Mange kan dog være lidt tilbageholdne med at søge ud og overnatte under åben himmel. Vi håber, at vi med vores utraditionelle design og øvrige formidlingstilbud kan lokke både skoleklasser, virksomheder og familier til at booke en nat i naturen hos os, siger Julie K.L. Bouchet, leder af Observatoriet.

De fire runde shelters er designet af Atelier Kristoffer Tejlgaard. Væggens krumning er designet, så man kan sidde op ad væggen, og om dagen kan en hel skoleklasse modtage undervisning i et enkelt shelter.

Når mørket falder på, kan man ligge med hovedet mod shelterets centrum og se den smukke stjernehimmel over sig igennem et rundt glastag.

-Vi synes de fire shelters er udformet på en måde, som passer med resten af Observatoriets formidlingsgreb og går godt i tråd med vores strategi om at formidle både astronomi, biologi og geologi til skoleklasser og andre interesserede, fortæller Julie K. L. Bouchet.

De nye shelters er placeret i forlængelse af Observatoriets nye aktivitetsområde, Istiden. Fra den asfalterede hovedvej, følger man en grussti til de fire shelters. I samme område er der etableret et lige så unikt rum-multtoilet.

De fire shelters kan bookes online med første overnatning fredag 1. oktober. Bookingen åbner den 20. september kl. 12.00. Et shelter kan lejes for 450kr. for maks. 8 personer. Bookingen er inkl. en pose brænde, og det er muligt at købe ekstra brænde på stedet.

Leave a Reply