10. juni 2023
Foto: Rolf Larsen

En 29-årig mand er sigtet for to indbrud hos ID Cykler. Foto: Rolf Larsen.

En biljagt med op imod 200 km/t gik forud for, at politiet kunne anholde en mand, som nu er blevet varetægtsfængslet, sigtet for to indbrud i cykelforretningen ID Cyker i Holbæk Megacenter.

Foto: Rolf Larsen
En 29-årig mand er sigtet for to indbrud hos ID Cykler. Foto: Rolf Larsen.

En biljagt med op imod 200 km/t gik forud for, at politiet kunne anholde en mand, som nu er blevet varetægtsfængslet, sigtet for to indbrud i cykelforretningen ID Cyker i Holbæk Megacenter.

Sagen tog sin begyndelse, da en indbrudsalarm hos ID Cykler gik i gang kl. 03.22 natten til tirsdag. Butikkens ejer ringede 1-1-2, da han på overvågningen kunne set, at en rude var blevet knust og at der befandt sig en mand i butikslokalet.

Flere patruljer kørte til stedet, og på vejen til Megacentret passerede en hundepatrulje en varebil, som kørte i høj fart. Hundepatruljen vendte derfor rundt og satte efter varebilen, som dog ikke standsede, men blot satte farten op yderligere op, til en hastighed på op imod 200 km/t. Varebilen kørte af motorvejen ved afkørsel 12, Køgevej i Roskilde, men på Køgevej blev den mødt af endnu en patruljebil, som varebilen strejfede idet den vendte om og forsøgte at kommer tilbage på motorvejen.

Der var nu nået så mange patruljer frem til stedet, så politiet kunne afskære varebilen vejen og føreren måtte standse.

Bag rattet sad en 29-årig mand fra Glostrup, som var påvirket af både narko og spiritus.

I varebilens varerum fandt politiet flere cykler, som var blevet stjålet fra butikken i Holbæk.

Den 29-årige blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse inden han kom med på stationen til afhøring.

Varebilen havde den 29-årige lånt, men den blev alligevel beslaglagt af politiet, mens det undersøges, om der er grundlag for senere at konfiskere bilen efter de nye regler i færdselsloven om vanvidsbilisme.

Senere tirsdag blev den 29-årige fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk. Sigtet for nattens indbrud i cykelforretningen og et indbrud i samme cykelforretning i sidste uge, hvor der også blev stjålet cykler.

Retten valgte at varetægtsfængsle den 29-årige frem til den 22. juni.

Leave a Reply