Spritbilist bragede frontalt ind i modkørende

En 46-årig mand fra Tølløse blev tirsdag eftermiddag bragt til sygehuset efter en spritbilist uden kørekort var kørt frontalt ind i ham på Gørlev Landevej i Gørlev Sj.

Uheldet skete kl. 15.46, da en 25-årige mand fra Kalundborg i forbindelse med en overhaling kørte frontalt ind i den 46-årige, som kom kørende i modsat retning. Den 46-årige forsøgte at undvige, men de to biler stødte sammen, så den 46-årige blev fastklemt i sin bil.

Politi, ambulance og redning kørte til stedet, hvor den 46-årige blev reddet ud af sin bil.

Den 25-årige var sluppet fra uheldet med knubs, men blev tilset i ambulance på stedet.

Den 46-årige blev kørt til sygehuset til undersøgelse, men hans tilstand var stabil. Han skulle dog undersøges nærmere, for at afklare, om han havde fået nogle skader i forbindelse med sammenstødet.

Den 25-årige blev af patruljen skønnet påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. En alkometertest bekræftede, at hans promille var over det tilladte. Han havde desuden aldrig taget et kørekort, men det til trods var han frakendt førerretten, da han flere gange havde kørt bil og overtrådt færdselsloven.

Den 25-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel, da han var mistænkt for i påvirket tilstand at have kørt for hurtigt, og havde bragt andre i fare ved at overhale hasarderet og i den forbindelse forårsage uheld. Bilen havde den 25-årige taget fra et familiemedlem uden at have fået lov, så han blev også sigtet for brugstyveri.

Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han fortsat blev i politiet varetægt mens sagen færdigbehandles.

Anklagemyndigheden vurderede efterfølgende sagen og fandt grundlag for at fremstille den 25-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Leave a Reply