Politiet forbyder ophold i Bandidos MC’s klubhus

Gæster på vej til fest hos Bandidos i Jyderup i oktober 2020. Foto: Rolf Larsen

Midt- og Vestsjællands Politi har udstedt opholdsforbud mod Bandidos MC’s klubhus i Jyderup.

Klubhuset, der ligger på Industriparken 31, blev tilholdssted for Bandidos MC Westcity efter den måtte forlade klubhuset i Østerstræde i Holbæk tilbage i 2018 som følge af en konflikt mellem Bandidos og en gruppering fra Vang-kvarteret.

Det er også en konflikt, der denne gang har fået politiet til at udstede opholdsforbud. Denne gang er det en konflikt med banden NNV. Ifølge politiet har der i den seneste tid været flere voldsomme episoder især i hovedstadsområdet og Nordsjælland, hvor der er blevet benyttet skydevåben og sprængstoffer og sket ildspåsættelse. Bl.a. er Bandidos MC’s klubhus i Helsingør blevet forsøgt brændt af.

Arkivfoto: Rolf Larsen

For at undgå, at borgere, der bor eller befinder sig i nærheden af Bandidos-tilholdssteder, udsættes for fare, har politiet udstedt forbud mod enhver adgang til Bandidos’ klubhuse på hele sjælland – og altså også i Jyderup.

– Det er uacceptabelt, at konflikten har nået et niveau, hvor forbipasserende eller andre, der befinder sig i området, potentielt kan risikere at komme til skade. Derfor indfører vi nu opholdsforbud for at forebygge en sådan situation, siger fungerende politidirektør Lene Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Opholdsforbuddet gælder til og med 11. februar kl. 17.00. Indtil da vil politiet føre særligt tilsyn med tilholdsstederne for at sikre, at opholdsforbuddet overholdes. Overtrædelser kan straffes med fængsel indtil 2 år.

Læs også: Bandidos fejrede 15 år i Holbæk

Leave a Reply