Lokal socialdemokrat udnævnt til indenrigsminister

Kaare Dybvad Bek er nu også indenrigsminister. Foto: Claus Bech.


Det kan vist roligt kaldes et skulderklap fra Statsministeren til den lokalvalgte socialdemokrat Kaare Dybvad Bek, at han nu også kan kalde sig indenrigsminister.

Kaare Dybvad Bek, der er valgt for Socialdemokratiet i Holbæk Kredsen, og som blev udnævnt til Boligminister i Mette Frederiksens regering i 2019, har i dag også fået indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikter under sig. Dermed bliver han fremover indenrigs- og boligminister.

Formålet med etableringen af et nyt Indenrigs- og Boligministerium er at styrke grundlaget for et mere sammenhængende Danmark med balance mellem land og by.

De nævnte ressortområder overføres fra det hidtidige Social- og Indenrigsministerium og fra Erhvervsministeriet.

-Danmark er ganske enkelt for lille et land til store forskelle. Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium, siger Statsminister Mette Frederiksen.

Stolt Kaare Dybvad Bek

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek:

-Jeg er stolt over at få lov til at sætte rammerne for et nyt Indenrigs- og Boligministerium. Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med.

Denne artikel er publiceret den 21. januar 2021 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply