Holbæk-rytter hædret som Årets Sportsnavn

Årets Sportsnavn 2020 er 4000 meter holdforfølgelsesløbrytterne Frederik Rodenberg Madsen, Rasmus Lund Pedersen, Lasse Normann Hansen og Julius Johansen. Foto: Lars Møller for DR.

Rasmus Lund, der har kontrakt med det Holbæk-baserede cykelhold Restaurant Suri – Carl Ras, blev lørdag aften hædret som Årets Sportsnavn 2020 sammen med resten af de danske verdensmestre i 4000 m holdforfølgelsesløb.

Udover Rasmus Lund består guldkvartetten af Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenber.

-De fire unge ryttere begik en fuldstændig uhørt præsentation ved at tage verdensmesterskabet på så overlegen vis og samtidig sætte tre suveræne verdensrekorder på to dage. I holdforfølgelsesløb er Danmark oppe imod cykelstormagter, som målt på ressourcer burde slå det danske banelandshold hver gang. Men Danmarks Cykle Union ville i samarbejde med Team Danmarks eksperter det anderledes. De har derfor gennem flere års ambitiøst og intensivt arbejde skabt en guldraket, der overhaler alle stormagterne uden at se sig tilbage, siger Niels Nygaard, der både er formand for DIF og dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn og fortsætter:

-I 4.000 meter holdforfølgelsesløb har de allermindste detaljer betydning for succes, og derfor er jeg også vild med, at disciplinen hedder holdforfølgelsesløb med tryk på hold. For VM-sejren var unægtelig en holdpræstation – fra mekaniker og træner til præstationsingeniør og rytter. Derfor går denne triumf og prisen som Årets Sportsnavn 2020 til alle omkring holdet. Titlen er fuldt fortjent.

Prisen uddelt i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DIF, og Team Danmark ved DR Sportens awardshow Sport 2020 lørdag aften.

Stolt prismodtager

At Rasmus Lund er stolt over prisen, kan man forvisse sig om på hans Instagram-profil, hvor han bl.a. skriver:

“For at sige det mildt, er jeg meget beæret og stolt over at vinde denne prestigefyldte pris sammen med resten af banegutterne! En pris uddelt af Danmark idrætsforbund og teamdanmark – og overrakt af Hans Kongelig Højhed. Det er virkeligt stort og en kæmpe anderkendelse. En anderkendelse som man ikke er kommet alene til. Der er mange mennesker, som har været en del af min “rejse” “

og

“I har alle den en andel af denne pris. Af hjertet tusinde tak – jeg er priviligeret over at have haft jer med på min rejse.
Det er et kæmpe skulderklap mod Tokyo 2021, hvor vi vil gøre alt for at få endnu en medalje hjem til Danmark! TAK”

Hold med prominente ejere

Rasmus Lund har skrevet kontrakt med kontinentalcykelholdet Restaurant Suri – Carl Ras for den kommende sæson.

Bag holdet står prominente navne som den tidligere verdensmester Mads Pedersen, Brøndby-ejer Jan Bech Andersen, teammanager Henrik Egholm og Quick Step-sportsdirektøren Brian Holm.

Denne artikel er publiceret den 3. januar 2021 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply