HOM Syng & Spil Julesange går online

Arkivfoto: Pixabay.

Holbæk og Omegns Musikskole har i mange år ved juletid haft stor succes med HOM Harmonikaernes hyggelige Syng & Spil-event. Men i år bliver det på en anderledes måde.

– Syng & Spil Julesange er ét af HOM´s meget traditionsrige events, og plejer at samle mange mennesker til en hyggelig eftermiddag med gløgg, æbleskiver og fællessang, fortæller skoleleder Finn Reiner.

– Det piner os, at vi ikke har mulighed for at invitere til julefællessang i år, men det er simpelthen for vovet, da mange af dem, der plejer at besøge arrangementet, er oppe i årene og derfor i risikogruppen med hensyn til Covid19.

Holbæk & Omegns Musikskole har derfor, ligesom så mange andre, måtte finde på en alternativ løsning.

I stedet for at mødes fysisk med publikum, har HOM Harmonikaerne under ledelse af musiklærer Jens Peter Jensen, derfor valgt at optage en håndfuld dejlige julemelodier. Det hele bliver klippet sammen til en 30 minutters video, som kan ses via HOM´s facebookside. Linket bliver også delt på hjemmesiden, så det skulle være nemt at finde, og så er det ikke nødvendigt at have en profil på facebook, for at kunne se med.

Syng med

Idéen med et syng med-arrangement er selvfølgelig, at man synger med. Også selvom det bliver lidt anderledes i år.

– Alle sangene er tekstet, så man behøver ikke at have sangbogen fremme, fortæller Finn Reiner, som personligt byder velkommen i videoen.

Den erfarne sanger Vinnie Jensen, vil som altid lede deltagerne trygt igennem alle sangene.

Optagelserne er lavet i koncertsalen på musikskolen i Gundestrup.

– Orkestrets opstilling ser noget anderledes ud, end den plejer, da musikerne også er nødt til at holde afstand grundet Covid19, men hyggeligt er det, og hyggeligt bliver det. Du kan for resten også glæde dig til HOM´s adventskalender, som ligeledes bliver vist på facebook, afslutter skolelederen.

Videoen offentliggøres lørdag den 12. december kl. 14.00 på HOM’s Facebook-side og HOM’s hjemmeside.

Skulle du ikke være klar præcis klokken 14, når Syng & Spil Julesange offentliggøres, kan du naturligvis altid afspille den efterfølgende.

Leave a Reply