Politiet stoppede ulovlige knallerter

Politiet havde onsdag fat i tre knallertkørere fordi deres knallerter kunne køre hurtigere end tilladt, da de blev tjekket på et rullefelt.

Den første blav standset på Nykøbingvej i Mørkøv kl. 16.40. Der var tale om en 18-årig mand fra Mørkøv, hvis knallert blev målt til at kunne køre 56 km/t – altså en hel del mere end de tilladte 30 km/t.

Den anden blev standset på Jernbanevej ud for Mørkøv Kro. Denne gang var der tale om en 17-årig lokal mand, hvis knallert blev målt til at kunne køre 45 km/t.

De to unge mænd fra Mørkøv kan, ifølge politiet, forvente, at de udover en bøde også vil blive frakendt retten til at føre lille knallert.

Narko- og spirituspåviret på ulovlig knallert

Klokken 18.00 standsede politie en 20-årig mand fra Regstrup, som kom kørende ad Omfartsvejen i Holbæk.

Hans knallert manglede udstødningsrøret, havde ingen nummerplade på og var ikke forsikret. En tur på rullefeltet viste, at den kunne køre 59 km/t – altså næsten dobbelt så hurtigt som tilladt. Den 20-årige var desuden påvirket af spiritus, kokain og hash, så han blev anholdt og sigtet for spiritus og narkokørsel, og fik udtaget en blodprøve.

Det viste sig, at den 20-årige i forvejen var frakendt retten til at køre lille knallert, og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

På grund af de mange lovovertrædelser kunne politiet beslaglægge knallerten med henblik på konfiskation.

Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årig løsladt, men vil senere høre mere fra politiet i sine mange sager.

Leave a Reply