Ingen coronasmitte på lokale minkfarme

Arkivfoto: SwiatRolnika.tv


Ingen af minkfarmene i Holbæk Kommune har fået konstateret Coronavirus i besætningen.

Det fremgår af Fødevarestyrelsens oversigt over i hvilke kommuner, der er fundet smitte i minkbesætninger.

I følge Fødevarestyrelsen er der fire minkfarme i Holbæk Kommune.

Siden man begyndte at finde smitte på minkfarme i Danmark i midten af juni måned er der nu konstateret coronavirus på 101 farme. Det drejer sig om minkfarme i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt, Ikast-Brande, Aalborg, Ringkøbing-Skjern og Vesthimmerlands. Alle kommuner i det nord- og midtjyske.

Men ingen tør afvise, at smitten kan sprede sig yderligere.

Det er endnu uvist hvordan de mange besætninger er blevet smittet. Fødevarestyrelsen har foretaget flere undersøgelser i et forsøg på at finde ud af, hvordan smitten er kommet til de forskellige besætninger, bl.a. har man undersøg foderet, samt produkt- og transport af foderet, kontakt mellem besætninger m.m. uden at det er lykkedes at finde en sammenhæng.

Hvis der konstateres coronasmitte på en besætning bliver minkene aflivet med gassen carbonmonoxid også kaldet kulilte (CO). Selv hvis en besætning ikke er konstateret smittet, men blot ligger inden for en radius af 7,8 km fra en smittet besætning, skal besætningen aflives. Derfor er den enkelte minkavler ikke blot nervøs for sin egen besætning, men i lige så høj grad for, hvordan det går med andre besætninger i lokalområdet.

Der er endnu ikke konstateret smitte i besætninger på Sjælland, og dermed heller ikke til de fire minkfarme i vores kommune.

Denne artikel er publiceret den 18. oktober 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Hanne

    Men, men

    Allerede i dag har det bredt sig temmelig langt sydpå i Jylland – til Esbjerg og Vejle kanten.
    Så det går åbenbart stærkt.

Leave a Reply