Kirkegårdstyv anholdt

Mørkøv Kirke. Foto: Google Streetview.

Tyveri fra kirkegården ved Mørkøv Kirke er efter alt at dømme ophørt efter anholdelsen af en 45-årig kvinde.

En opmærksom kirkegårdsbesøgende kontaktede søndag eftermiddag politiet og fortalte, at hun gennem den senere tid havde erfaret, at der i flere tilfælde var forsvundet både mindre figurer og blomster fra flere gravsteder. Ved dagens besøg på kirkegården havde anmelderen nu set en kvinde i besiddelse af nogle stenfigurer, som kvinden dog lagde tilbage efter opfordring fra anmelderen, hvorefter kvinden forlod kirkegården.

Med oplysninger fra anmelderen kørte politiet til stedet og traf i nærheden den mistænkte kvinde på vej væk.

Der var tale om en 45-årig kvinde fra Mørkøv, der blev anholdt, som mistænkt for tyverier fra kirkegården. Under anholdelsen sparkede hun flere gange ud efter og ramte en politibetjents ene ben.

Det viste sig, at den 45-årige kvinde var i i besiddelse af en stenfigur og en plante, som hun havde stjålet fra kirkegården. Ved den efterfølgende ransagning af hendes bopæl fandt politiet yderligere figurer, planter og blomsterpinde, som politiet mistænkte hende for at have stjålet fra kirkegården tidligere.

Den 45-årige blev afhørt til sagerne og herefter løsladt, idet anklagemyndigheden ikke fandt grundlag for fremstilling af hende i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er dog fortsat sigtet i sagerne, som hun vil høre nærmere om på et senere tidspunkt, når de skal afgøres.

Denne artikel er publiceret den 31. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply