Bekymring fik politiet til at anbringe mager hund på dyreinternat

Sent torsdag aften modtog politiet en anmeldelse om mulig overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet en anmelder var bekymret for en hund, som ifølge anmeldelsen havde gøet næsten uafbrudt de sidste par dage i en lejlighed i Agervang i Holbæk.

En patrulje besøgte lejligheden, og traf en 55-årig, kvindelig hundeejer og hunden. Der var tale om en mager schäferhund, som fortsatte sin uafbrudte gøen under politiets tilstedeværelse.

Ved nærmere eftersyn af de forhold, som hunden blev holdt under, gav politiet en bekymring om, at der kunne foreligge en overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet hunden måske ikke fik den pasning og pleje som krævet for at besidde en hund i en lejlighed. Politiet valgte derfor at lade hunden anbringe på et dyreinternat, medens sagen bliver vurderet nærmere, idet kvinden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovgivningen.

Politiet vil også lave en underretning til de sociale myndigheder vedrørende kvinden ud fra en bekymring om hendes personlige forhold og dermed hendes evner til at passe f.eks. en hund forsvarligt.

Denne artikel er publiceret den 28. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply