Holbæk flot repræsenteret ved DM i landevejscykling

Verdensmesteren Mads Pedersen, her fotograferet ved VM sidste år, måtte tage til takke med en 4. plads. Foto: swpix.com

Søndag blev der afholdt DM i landsvejscykling i Middelfart.

Løbet skulle oprindeligt være afholdt i Give fra 18-21. juni, med både enkeltstart, holdløb og linjeløb, men dette arrangement kunne grundet Covid-19 ikke gennemføres, og er derfor flyttet til 2021.

For at undgå en total aflysning af årets DM, gik Danmarks cykelunion på jagt efter en ny værtsby som kunne afholde et mindre arrangement og her faldt valget altså på Middelfart, hvor der i dag blev kørt linjeløb på både herre og dame siden. Dagens arrangement erstattede i øvrigt årets udgave af Fyn Rundt.

Holbæk kom på landkortet

Det nystartede hold Team Eiland Elictric Carl Ras, deltog også i dagens løb. Holdet er en udspringer af moderklubben Holbæk cykelsport, og er etableret for at fastholde og videreudvikle lokale cykeltalenter. Målsætningen er bla. at udvikle ryttere til kontinentalholdsniveau.

Team Eiland Elictric Carl Ras ledes af teammanager Henrik Egholm, hvis søn, den tidligere juniorverdensmester også stillede til start i dagens løb.

Jakob kører i dag for amerikanske Hagens Berman Axeon, og ved dagens løb førte han an i feltet ca. midtvejs på etapen, men fik desværre ikke sat et afgørende aftryk og sluttede som nummer 72.

Bedre gik det for verdensmesteren Mads Pedersen fra Trek-Segafredo, der på forhånd var udnævnt som en af favoritterne til DM titlen. Han sad fint med på størstedelen af etapen og fik skruet tempoet godt op mod slutningen af løbet. Det holdt dog hårdt og desværre havde han ikke mere at give af, da Kasper Asgreen satte et angreb ind med ca. 10 km til mål og også endte med at vinde løbet.

Dermed missede verdensmesteren DM-titlen og måtte tage til takke med en 4. plads.

Pedersen kan dog se frem til sin Tour De France debut fra d. 29.august, som han oven i købet skal køre iført VM-trøjen, da VM i år er aflyst grundet Corona.

Denne artikel er publiceret den 23. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply