Medie: Tidligere Søbæk-ejer politianmeldt

Foto: Google Streetview.

Den tidligere stifter og ejer af Behandlingsstederne Søbæk, Erik “Filler” Filthuth, er blevet politianmeldt. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Ekstrabladet.dk har de seneste dage skrevet om Erik Filthuth og en, ifølge mediet, række mistænkelig økonomiske forhold under hans ledelse og ejerskab.

Det er Socialtilsyn Hovedstaden, som har politianmeldt Erik Filthuth til Midt- og Vestsjællands Politi. Det er bl.a. sket på baggrund af Ekstrabladet.dk’s artikler.

Også Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, reagerer på Ekstrabladet.dk’s artikler. Til mediet siger hun, at hun er rystet, og:

– Derfor har jeg nu bedt min administration om at undersøge sagen grundigt og komme til bunds i, hvad der er forgået.

Startede i Knabstrup

Erik Filthuth startede med en anden, et opholdssted for fire unge i Knabstrup tilbage i 1985 og siden er der blevet udviddet med flere og flere opholdssteder og tilbud rundt om i Holbæk Kommune, bl.a. i Jyderup, Mørkøv, Tuse Næs og Holbæk. I 2017 solgte han Søbæk for omkring 130 mio. kroner, men fortsatte som leder indtil midten af april sidste år.

Søbæks nuværende direktør, Kenneth Engstrøm udtaler på Søbæks hjemmeside, i forbindelse med Ekstrabladet.dk’s artikler:

“..Vi er meget ærgerlige over og kede af, hvis en dårlig sag fra fortiden kaster et negativt lys over Søbæk og det dedikerede arbejde, vores medarbejdere yder hver dag. Søbæk er et af landets bedste tilbud for børn og unge med særlige behov, og vi er som koncern stolte af vores meget høje faglighed, som sikrer, at vi får de unge godt på vej i livet. I alle grene af vores organisation – også i administration og bogholderi – er vores virksomhed idag en transparent og professionel konstruktion. Dette er Søbæk anno 2020.

De omstændigheder, som virksomheden blev drevet under tidligere, kender vi ikke. Derfor hverken kan eller vil vi forholde os til, hvordan den tidligere ejer har drevet Søbæk. Men vi tager selvfølgelig skarp afstand fra, hvis der er foregået noget ulovligt.

Vi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, men vil følge sagen tæt.”

Leave a Reply