Vores mand i Amerika – ildsjæl med en sag

Ulrich Thomsen i rollen som Henrik Kauffmann. Foto: SF Film.

I disse dage har Kulturbiografen Frysehuset filmen “Vores mand i Amerika” på plakaten. En film om Henrik Kauffmann, der var Danmarks ambasadør i USA under 2. verdenskrig.

Kaufmann gik mod den danske regering og nægtede, at tage imod odrer efter Tysklands besættelse af Danmark den 9. april.

I filmen, der har Ulrich Thomsen i rollen som Henrik Kauffmann ser vi hvorledes hans tro på, at han gør det rigtige, driver ham i det diplomatiske spil, hvor han bl.a. giver USA tilladelse til, at opføre luftbaser på Grønland, og gør sit for, at Danmark kan tælles med på de allieredes side på trods af regeringens samarbejdspolitik.

Filmen giver også et indblik i de modsætninger der er med verdenskrig og nazisternes fremmarch på den ene side, og et nærmest sorgfrit liv på den anden, og i Henrik Kauffmanns privatliv.

Instruktøren og ildsjælen

Instruktøren Holbaekonline.dk var med, da filmens instruktør Christina Rosendahl, onsdag aften var tilstede efter forestillingen og fortalte om sin film og i samtale med Esben Danielsen, tidligere udviklingschef og talsmand for Roskilde Festival og nu direktør i Lokale og Anlægsfonden, undersøgte ildsjæle og deres betydning for en sag.

Du kan se mere fra arrangementet i videoen herunder:

Video: Jesper von Staffeldt
Denne artikel er publiceret den 20. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply