Bil stoppet med sømmåtte: 14-årig sad bag rattet

Arkivfoto: Rolf Larsen


Politiet måtte tage en sømmåtte i brug for at standse en bil efter en “biljagt” rundt i området omkring Jyderup og Mørkøv.

Episoden startede klokken 04.18 søndag morgen, da politiet ønskede at kontrollere en bilist rutinemæssigt, som kørte af Skovvejen i vestgående retning ved Jyderup. Bilisten kørte dog ufortrødent videre trods politiets tegn til at standse. Hastigheden var dog meget normal, og bilisten fortsatte med politiet bagefter gennem Jyderup – Mørkøv – Knabstrup og til sidst ind på Kalundborgmotorvejens begyndelse ved Knabstrup. Her havde politiet på tværs af vejen lagt en sømmåtte, som bilisten kørte over. Efter et par hundrede meter standsede bilen med tre punkterede dæk.

Politiet fik herefter kontakt med to meget unge personer i bilen. Bag rattet sad en 14-årig dreng fra Rødvig Stevns og passageren var en 16-årig dreng fra Store Heddinge.

Føreren kunne i sagens natur ikke lovligt føre bilen og blev i øvrigt mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen efter deltagelse i en narkometertest.

De to unge mænd blev begge frihedsberøvet og afhørt til sagen, hvor de i øvrigt kunne mistænkes for uberettiget brug af bilen.

Begge blev løsladt søndag formiddag, hvorefter den 16-årige nok kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor hverken sigtes eller straffes i anledning af den foretagne kørsel i bilen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de sociale myndigheder for begge vedkommende underettets om nattens kørsel i bilen.

Denne artikel er publiceret den 17. august 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply