Orøfærgen: Kaos ombord

Kaos – det er et ord, som flere orøborgere har taget i brug til at beskrive sitaution ombord på Orø-Holbæk Overfarten i dag, mandag.

Muligheden for gratis at komme med færgen er ualmindelig populær og får mange turister til at besøge Isefjordens Perle. Men det giver også nogle udfordringer, bl.a. fordi mange af passagerne tager deres cykler med:

Hanne Duelund, der bor på Orø var med færgen mandag eftermiddag, hun fortæller:

-Man lukkede først alle cyklister og gående ind – men åbenbart uden vejledning. Cykler, ladcykler barnevogne stod hulter til bulter. Op ad døren til salonen var stillet 2 cykler med bagage. Da døren så lige efter afsejling (ca. 13.10) åbner nogle døren fra salonen, cyklerne vælter og spærrer bildøren, så man ikke kan stige ud. Cyklerne findes af de to ejermænd, lige som færgen lægger til på Orø.

I et opslag på Facebook-siden “For os der bor på Orø” skriver en person bl.a.:

“Undskyld mig, men er det en joke det her med færgen? Har regeringen tænkt de mulige scenarier igennem ang gratis færger mm? Holder lige pt på Orø-holbæk færgen og ja i kender historien, men ud over det er færgen proppet! Og vi er stadig på orø havn her kl 12:38 folk der ridser biler, vi kan ikke engang komme ud af vores bil..”

Flere Orøborgere har den seneste tid henvendt sig til Holbaekonline.dk omkring situationen med orøfærgen, og fælles for dem er, at de er glade for, at der kommer besøgende til Orø, men utrygge ved de kaotiske tilstande ombord på færgen og nervøse for, om de selv risikerer at blive efterladt på kajen, fordi der ikke er plads nok. Til det sidste kan oplyses, at Holbaekonline.dk er blevet oplyst om, at hvis man som orøborger kan komme med færgen, f.eks. har tid til hospitalsundersøgelse eller tandlæge, og inden da kontakter færgen for at lave en aftale. Andre Orøborgere må stille sig i kø.

Der er iøvrigt indsat ekstra afgange fra Holbæk kl. 10.05 og fra Orø kl. 10.40 på tirsdage og torsdage i resten af juli.

Tilskuddet til gratis rejser med færgen er forlænget, således, at man også i august og september, kan rejse gratis med både Orø-Holbæk Overfarten og Østre Færge. Det kan du læse mere om i artiklen: Gratis færgefart forlænges resten af sommeren.

En kommentar

  • Allan

    Hej

    Jeg prøvede i sidste uge at rejse gratis med færge til Orø. Kørte på cykel op til Hammer bakke for at sejle med træk færgen, sjovt nok var der bedre plads til cykler på denne type af færge end på den færge til Holbæk

Leave a Reply