25. juli 2024

Emrah Tuncer. Foto: Holbæk Kommune.

Emrah Tuncer. Foto: Holbæk Kommune.
På onsdag skal Økonomiudvalget tage stilling til Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenters ønske at flytte fra de nuværende lokaler på Smithsvej til nye større lokaler på Mellemvang i Holbæk. I den forbindelse har vi stillet Radikale Venstres Emrah Tuncer nogle spørgsmål.

Hvordan forholder du, og Radikale Venstre, sig til Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenters ønske?

– Både Solvej og jeg støtter foreningens ønske om at flytte fra Smithsvej ud i bowlingecenteret, hvilket Radikale Venstre støtter.

På Udvalget for Klima og Miljøs møde i tirsdags stemte et flertal imod planerne. Blandt dem var udvalgets formand, 1. viceborgmester John Harpøth (DF), som udtrykker bekymring for, at en moske i Mellemvang vil øge muligheden for et parallelsamfund.

– Jeg forstår ikke diskussionen om parallelsamfund. Hvis man ønsker dét, kan man jo også lave sit eget parallelsamfund på Smithsvej eller på en hvilken som helst adresse. Og man kan vel ikke just mene, at foreningen fra Smithsvej har lukket sig om sig selv. Jeg ved foreningen er en “åben” forening som ikke ønsker at skabe et parallelsamfund. Så dét argument virker lidt søgt.

Det socialdemokratiske medlem af Udvalget for Klima og Miljø, Ole Brockdorff, var også blandt dem, der stemte nej, da udvalget behandlede sagen. Hans bekymring er, at der ikke er nok parkeringspladser. Hvad siger du til det argument?

– I forhold til p-pladser har foreningen på sin nuværende adresse 5 egne p-pladser og adgang til 60 offentlige p-pladser på Tidemandsvej, som skal deles med andre. Den nye placering de ønsker, de får de 65 egne p-pladser og adgang til 100 flere. Så dét argument accepterer jeg heller ikke, siger Emrah Tuncer.

Debatten er ikke overraskende
Emrah Tuncer har de seneste dage været aktiv i debatten om planerne. På det sociale medie Facebook, har tonen i debatten ind i mellem været hård. På spørgsmålet om, hvordan han han mener niveauet i debatten har været, siger han:

– Niveauet i debatten er som forventet. Nogle, og heldigvis de fleste, mener at en eksisterende forening gennem 30 år, som i øvrigt har overholdt al gældende lovgivning og bidraget til samarbejde med skoler, SSP osv naturligvis skal have lov til at flytte i større rammer. Andre mener de skal blive hvor de er og få mener helt man skal forbyde moskeer og den slags foreninger. Så debatten og niveauet er ikke overraskende.

Emrah Tuncer er lillebror til Hikmet Tuncer, der er formand for Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter, hvilket ifølge ham selv, gør ham inhabil i forbindelse med behandling af sagen i kommunalbestyrelsen.

1 thought on “Emrah Tuncer: Jeg forstår ikke diskussionen om parallelsamfund

  1. Har læst nogle af kommentarerne på Facebook og det er skræmmende hvad folk kan få sig selv til at skrive. Man kan være for eller i mod en ny moske, men man kan i det mindst opføre sig ordentligt.

Comments are closed.