Pantflasker stammede fra indbrud i tennisklub

Lørdag eftermiddag fik politiet en anmeldelse fra personalet i et supermarked på Borgmester N. E. Hansensvej i Holbæk, som undrede sig over et par unge fyre, som var ved at putte pantflasker i flaskeautomaten.

Det var især den specielle pose, som pantflaskerne blev taget fra, som personalet undrede sig over. Posen var nemlig af en type som normalt blev brugt af forretninger mv., der havde en aftale med et retursystemfirma.

Politiet kørte til supermarkedet og fik kontakt til to unge mænd på 16 og 17 år fra Holbæk. De var i besiddelse af en pantpose, hvor navnet på en lokal tennisklub var angivet. De fortalte, at de havde fundet poserne med flasker ved supermarkedet og da de ikke havde nogen legal adgang til at sætte sig i besiddelse af dem, sigtede politiet dem for hæleri. De udstedte pantboner blev beslaglagt sammen med de resterende flasker.

Den 17-årige var også i besiddelse af en ulovlig kniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.

Indbrud i tennisklub
Politiet fik ved kontakt til den lokale tennisklub bekræftet, at der havde på et tidspunkt mellem Kristi Himmelfartsdag og lørdag havde været indbrud i klubhuset, hvorfra fem poser med pantflasker var blevet stjålet. Tyven havde skaffet sig adgang til klubhuset ved at knuse en rude i en dør.

Ville også af med stjålne pantflasker
Samtidig med sagen på på Borgmester N. E. Hansensvej undrede personalet i et supermarked i Smedelundsgade sig over, at en ung mand stod ved flaskeautomaten med to store poser pantflasker fra et returpantsystem, som kun blev brugt i virksomhedsregi.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 17-årig ung mand fra Holbæk, som blev sigtet for hæleri af disse flasker.

På poserne med pantflaskerne var påsat samme mærkat med angivne af samme tennisklub som på poserne fra supermarkedet på Borgmester N. E. Hansensvej.
Flaskeboner til en værdi af 927 kr. blev beslaglagt, og politiet undersøger i forbindelse med denne sag, om en 20-årig mand fra Holbæk også kan mistænkes for at have en rolle i sagen, idet han måske har indløst værdiboner for den sigtede.

I begge sager politiet underrettet de sociale myndigheder og de sigtedes værger om sagerne mod dem, idet de alle vil høre nærmere fra politiet, som nu også undersøger, om nogen af dem kan sættes i forbindelse med indbruddet i tennisklubben.

Denne artikel er publiceret den 25. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply