Aprilfestival flyttes til 2021

Udsnit af den officielle plakat for Aprilfestival 2020.


Det har været på tegnebrættet de seneste uger – og nu er det så den endelige beslutning taget: børne- og ungdomsteaterfestivalen Aprilfestival flyttes til næste år.

Da Statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, måtte Teatercentrum og Holbæk Kommune udskyde afviklingen af Aprilfestival på ubestemt tid. Festivalen skulle have været afviklet i dagene 19.-26. april, hvor mere end 100 teatre skulle have besøgt Holbæk Kommune og spillet teater for børn og unge og deres familier. Der var over udbudt 25.000 gratis billetter til alle teaterinteresserede.

Siden har hovederne været lagt i blød og Esbjerg Kommune, der skulle være vært i 2021 er gået med til, at udskyde værtsskabet et år, således at Holbæk kan være vært til næste år.

– Vi glæder os selvfølgelig til at lave festival i Holbæk i 2021, selvom vi jo samtidig er triste over, at COVID-pandemien satte en kæp i hjulet på 2020-udgaven af festivalen, fortæller direktør for Teatercentrum og festivalleder Henrik Køhler, og fortsætter:

– Det er første gang i festivalens 50-årige historie, at vi har aflyst. Men eftersom økonomien nu er på plads og gør det muligt at flytte festivalen et år, har de mange måneders forberedelser derfor ikke været forgæves. Det glæder vi os over i disse dage.

Glad borgmester
Også borgmester Christina Krzyrosiak Hansen glæder sig over, at man nu i stedet kan byde velkommen til verdens største festival af sin art i 2021:

– Lige så skuffede vi her i Holbæk Kommune var over aflysningen, lige så glade er vi over at kunne byde Aprilfestival 2021 velkommen. Det bliver en stor fælles kulturbegivenhed for og med alle vores børn og unge, vores lokalområder, erhvervsliv og alle de ansatte og frivillige. Jeg ved, at alle har knoklet for at stable en unik festival på benene. Så nu ser vi frem til april næste år og selv glæder jeg mig til at opleve fællesskabet og en masse fantastisk børneteater. Vi skylder Esbjerg Kommune en stor tak for at have rykket deres værtskab til 2022, og vi ser frem til samarbejdet mellem de to kommuner.

Aprilfestival vil foregå i dagene 18. – 25. april 2021.

Denne artikel er publiceret den 21. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply