24-årigs flugt fra politiet endte i længere biljagt

Foto: Rigspolitiet.


Tirsdag aften ved 18-tiden startede en biljagt med høj hastighed og hasarderet kørsel i Mørkøv.

En civil patruljebil ville bringe en bil, der kørte ad Ringstedvej i Mørkøv, til standsning til en rutinemæssigkontrol. Men selvom patruljen aktiverede udrykningssignalerne for at tilkendegive, at det var politiet og få bilen til at stoppe, fortsatte bilisten. På et tidspunkt standsede bilisten dog med patruljen få meter bagved. Pludselig begyndte bilisten at bakke, da den ene politimand var ved at stige ud. Føreren af patruljebilen nåede dog også at bakke, inden politibilen blev påkørt. Herefter kørte bilisten igen fremad og fortsatte med meget højere hastighed end tilladt ad forskellige veje i sydlig retning fra Mørkøv.

Politibilen optog forfølgelsen og biljagten gik videre til Sorø og herfra mod Kalundborg under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden på grund af høj hastighed og hasarderede overhalinger. Bilisten standsede af sig selv i Værslev-området ved Kalundborg efter ca. 35 minutters biljagt. Bag rattet i bilen sad en 24-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt.

Han blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse.

Den 24-årige var i forvejen frakendt kørekortet, hvilket han også blev sigtet for. Desuden blev han sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven og oven i kom så en sigtelse for forsøg på vold mod politiet ved forsøget på at bakke ind i patruljebilen.

Han forblev anholdt efter afhøring til sagerne, men dog løsladt onsdag, da politiet og anklagemyndigheden efter nærmere juridisk vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.

Leave a Reply