Nye anbefalinger: Hold 1 meters afstand

Grafik: Michael Piesbergen/Pixabay.

Grafik: Michael Piesbergen/Pixabay.


Sundhedsstyrelsen har søndag opdateret de generelle anbefalinger om forebyggelse af smitte med Corona/Covid-19.

Den nok største justering i de nye anbefalinger er, at anbefalingerne om afstand i det offentlige rum nu hedder minimum 1 meter, mod tidligere minimum 2 meter. Der vil dog fortsat være tilfælde, hvor det fortsat er anbefalingen at holde minimum 2 meters afstand, bl.a. i forbindelse med fællessang og råb, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller i mødet med personer, der har øget risiko for alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19, f.eks. ved besøg på plejecentre.

Sundhedsstyrelsen mener nu også, at håndsprit i langt de fleste tilfælde er lige så effektivt som håndvask. Og endelig fraråder Sundhedsstyrelsen ikke længere buffetservering, forudsat at der holdes en høj hygiejne.

-Det allervigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med COVID-19 er, at personer med symptomer selvisolerer sig i eget hjem eller isoleres på sygehus. Derefter følger i prioriteret rækkefølge hygiejne, altså host i ærmet, vask eller sprit hænder, undgå at berøre kontaktpunkter, og at gøre rent. På tredjepladsen kommer at holde fysisk afstand i det offentlige rum, at undgå mylder og at bruge fysiske barrierer, når den tætte kontakt er uundgåelig” udtaler Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, der samtidig understreger, at Sundhedsstyrelsen fortsat fastholder de fem generelle råd:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
– Host eller nys i dit ærme.
– Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
– Hold afstand og bed andre tage hensyn.

Du kan se alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger i dokumentet “COVID-19: Forebyggelse af smittespredning”

:NB:

Denne artikel er publiceret den 10. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply