Nu tilbyder bibliotekerne at du kan hente bøger

Arkivfoto: Rolf Larsen


Hvis man efterhånden har fået læst alt hvad man har stående i bogreolen og tørster efter ny litteratur, så er der godt nyt fra bibliotekerne i Holbæk Kommune.

Bibliotekerne har været lukkede siden midten af marts. Og det kan mærkes. Trods alverdens muligheder for at læse bøger online og lytte til lydbøger, savner mange de fysiske bøger. Det er der nu fundet en løsning på

– I denne tid, hvor sociale arrangementer er aflyst, er der ekstra god tid til at læse bøger. Så efterspørgslen på læsestof er stor. Selvom der via biblioteket kan lånes både e- og lydbøger på eReolen, har vi fået henvendelser fra rigtig mange, der gerne vil låne fysiske bøger. Derfor åbner vi nu op for muligheden for at bestille emneposer og afhente dem på bibliotekerne. Selvfølgelig med fokus på sikkerhed, så det sker på en tryg måde for alle, fortæller formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Ole Hansen (S).

I al sin enkelthed er konceptet, at man går ind på bibliotekets hjemmeside, hvor man kan vælge mellem forskellige emneposer. Her er det muligt at angive særlige ønsker til emnet eller oplyse særlige hensyn som f.eks. alderstrin m.m.

Bibliotekerne kan tilbyde bøger, som er på egne hylder i Holbæk, Jyderup, Tølløse eller Svinninge. Det kan altså ikke lade sig gøre at bestille bøger fra andre biblioteker.

Når posen med bøger er pakket, modtager man en e-mail med et tidspunkt på, hvornår bøgerne kan hentes på det valgte bibliotek. Bøgerne vil blive udleveret gennem et vindue eller en dør. Man skal således ikke ind på selve biblioteket for at afhente sin bogpose.

Denne artikel er publiceret den 4. maj 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply