Nu vikarierer M/S Bertha-K for færgen Orø

Færgen Bertha-K vikarierer mens Orø er på værft. Foto: Jesper von Staffeldt.


Orøfærgen skal den næste uge på værft i Assens som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk.

Men det betyder ikke, at øen i Isefjorden ikke besejles, for i denne uge vikarierer færgen M/S Bertha-K for Orø.

Bertha-K tager dog ikke tager biler med og den er, i disse coronatider, normeret til 40 passagerer, både i en indendørs salon og på dækket på 1.sal.

Holbeakonlines Orø-medarbejder var til stede med mikrofon og videokamera, da Bertha-K afsejlede fra Orø Havn søndag kl. 12.30. Hvilket kan ses i videoen under artiklen.

Orø forlod Orø Havn klokken 12.40 og forventes at være fremme i Assens omkring klokken fem mandag morgen. Overfartsleder Lars W. Hansen har tidligere oplyst til Holbaekonline.dk, at han forventer, at færgen Orø er tilbage og i drift igen lørdag d. 25. april kl. 08.20.

Som en lille sidefortælling, kan det oplyses, at selv i disse coronatider har humoren stadig en chance. Under optagelserne af færgeafgangen mødte jeg min nabo Torben Nielsen, som er tidligere overfartsleder, og sagde til ham med et glimt i øjet: “Husk Torben, selv om du er kendt som en der ikke rutter med pengene, så har vor Statsminister opfordret os til at bruge flere penge for at få gang i forbruget og dermed vækst i Danmark”, hvorpå Torben svarede: “Jeg har lyttet til hende: I dag købte jeg et stort franskbrød i Brugsen, hvor jeg normalt kun køber et lille”.

Læs også: Orø-færgen skal snart på værft

Denne artikel er publiceret den 19. april 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply