Nu kører busser og lokaltog igen efter almindelig køreplan

Foto: Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen.


Fra i morgen, tirsdag d. 14. april, kører Movias busser og lokal-tog igen efter den almindelige køreplan – undtaget Tølløsebanen, som først forventes at køre efter almindelig køreplan fra mandag d. 20. april.

Med den gradvise åbning af samfundet, er det nødvendigt at den offentlige transport kører som almindelig. I de seneste uger har der været kørt efter særkøreplaner på en lang række busser og lokal-tog. Men nu skal der igen køres efter almindelig køreplan så danskerne kan komme på arbejde og i skole.

Det daglige rengøringsniveau i busser og lokal-tog forbliver forhøjet, og der medtages kun halvdelen af fuld kapacitet.

– Selvom vi nu vil køre med vores almindelige køreplan igen, skal vi stadig passe på hinanden og vise hensyn for at forebygge coronasmitte. Vi fastholder vores ekstraordinært høje rengøringsniveau og vores mange øvrige tiltag, så vi stadig kan holde god afstand – både til hinanden og til chaufføren. Vi opfordrer også fortsat til, at man rejser uden for myldretid hvis muligt. Når vi kun fylder busser og lokaltog halvt op, betyder det, at der vil være kunder, som kan opleve, at de ikke kan komme med. Det er vi rigtig kede af men håber, at kunderne har forståelse for, at der tale om et midlertidigt tiltag i en helt ekstraordinær situation for at passe godt på os alle, siger Camilla Struckmann, kommunikationsdirektør i Movia.

Der vil fortsat ikke være mulighed for at købe billet i bussen og man skal derfor bruge rejsekort, app eller sms-billet, oplyser Movia.

Tølløsebanen
På grund af Banedanmarks sporarbejde mellem Roskilde og Holbæk, kan togene ikke komme til værkstedet i Holbæk. Sporarbejdet er planlagt at slutte 19. april. Der forventes derfor tidligst fuld drift på Tølløsebanen fra mandag 20. april, oplyser Movia.

Denne artikel er publiceret den 13. april 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply