Enhedslisten om sportsby-aftale: frygter flere regninger i fremtiden

Foto: Kullegaard A/S

Enhedslisten valgte ikke at godkende aftalen mellem Holbæk Kommune og Fonden Holbæk Sportsby, da den torsdag var til afstemning i Kommunalbestyrelsen.

Det på trods af, at partiet havde støttet forhandlingsmandatet.

Ifølge Enhedslistens medlemmer af Kommunalbestyrelsen, Leif Juhl og Karen Thestrup Clausen, skal den manglende godkendelse da heller ikke ses som en manglende anerkendelse af, at der blev opnået det, der var muligt og der er heller ingen kritik af forhandlerne.

Men hos Enhedslisten vil man ikke godkende flere penge til byggeriet:

– Vi frygter at der også i fremtiden vil komme regninger, som vi som borgere i hele kommunen skal være med til at betale, skriver Leif Juhl og Karen Thestrup Clausen i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Det var en forkert beslutning det daværende byråd traf. Den politiske beslutning der byggede på at et oprindeligt projekt til 750.000.000 kunne gennemføres for 350.000.000 – var gambling med borgernes penge. Det blev til en discount udgave.

Partiet stemte imod byggeriet i 2016 bl.a. fordi man mente, at sportsbyens faciliteter ikke var tilstrækkelige til at dække behovet og den økonomiske ramme ikke var dækkende.

– Men nu står Sportsbyen der – og i Enhedslisten er vi enige i at vi nu må se fremad. Fremtidige bevillinger vedrørende sportsbyen må opvejes i forhold til kommunens øvrige forpligtigelser. – for Enhedslisten vil hensynet til børn og unge, handicappede og udsatte borgere samt bløde trafikanter altid veje tungt, udtaler de to kommunalbestyrelsesmedlemmer i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Det er ikke første gang at man har hørt om store byggerier der har været fejlbeslutninger. Lad os håbe at det for Holbæk kommunes vedkommende vil være sidste gang.

Læs også: Aftale om Holbæk Sportsby stopper juridisk slagsmål

Leave a Reply