20-årig udgav sig for at være en anden – kørte bil selvom han ikke måtte

En 20-årig mand fra Tølløse opgav en andens identitet til politiet, da han blev snuppet i at køre bil, selvom han ikke må.

I går kl. 18.45 standsede politiet en personbil på Ringstedvej i Hellestrup ved Holbæk til en rutinemæssig kontrol af bil og fører.

Bag rattet sad en mand, som til at begynde med oplyste sine personlige oplysninger til politiet, der dog kunne konstatere, at de ikke var korrekte, da disse efterfølgende blev kontrolleret af politiet i forbindelse med en sigtelse for ikke at medbringe kørekortet. Manden krøb til bekendelse; oplysningerne han havde givet tilhørte et mandligt familiemedlem. Han gav derefter sine egne oplysninger og der var tale om en 20-årig mand fra Tølløse, som – viste det sig – havde kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af personbilen.

Den unge bilist blev derfor sigtet forr både overtrædelse af færdselsloven, fordi han var fører af bilen, og for overtrædelse af straffeloven, da han forsøgte at undgå en straffesag ved at udgive sig for en anden person, der dermed risikerede at blive undergivet strafferetlig forfølgning.

Den 20-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Denne artikel er publiceret den 31. marts 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply