Falsk politibetjent ville have personlige oplysninger

En 41-årig mand fra Mørkøv blev onsdag eftermiddag udsat for et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af.

Den 41-årige har oplyst til politiet at han omkring kl. 16.30 var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være politibetjent hos Østjyllands Politi. Nummeret han ringede fra var identisk med hovedtelefonnummeret til Østjyllands Politi, men han sagde, at han ville ringe fra et andet nummer kort efter, fordi han blev aflyttet.

Den fremmede mand ringede efterfølgende fra et mobilnummer og meddelte, at han havde en besked fra SKAT, fordi der var optaget et større lån i den 41-åriges navn. Manden ville derfor have den 41-åriges personnummer udleveret, hvilket den 41-årige afslog og afbrød forbindelsen, da han var i tvivl om, hvorvidt opkaldet var ægte.

Politiet efterforsker nu sagen som uberettiget udøvelse af offentlig myndighed.

Leave a Reply