Læserbrev: I danmark står vi sammen…

Redkationen har modtaget nedenstående læserbrev:

I danmark står vi sammen…

.. og det gør vi sjovt nok ved at holde os fra hinanden. – en stor gruppe af de offentlige ansatte er sendt på hjemmearbejde (og ikke på ferie med løn som en enkelt arrig Facebook skribent skrev)
Nogen kan faktisk udføre en stor del af deres arbejde ved hjemmecomputeren, og sikre på den måde at arbejdsopgaver ikke bare hober sig op. – andre af os kan få indhentet en stor del af det forberedelses arbejde vi ikke når i en travl hverdag (her tænker jeg på mit eget fag som lærer)
Men det er jo ikke hele Danmark der lukker ned -Privatansatte skal måske arbejde hjemme, men ellers går mange fortsat på arbejde. Vi skal ikke gå til store koncerter, men vi skal selvfølgelig stadig handle helt almindeligt ind, gå rundt på gaden og have en hverdag, men med mere omtanke.
Det en god ide, at vise overskud over for dem, der har det svært nu. Hvis din naboer er kronisk syge, er de i risikogruppen. Hjælp dem med at købe ind, så de ikke skal gå ud.

Og støt de stærke og dygtige offentligt ansatte, som arbejder i ældreplejen og sundhedsvæsenet. De er velfærdens helte, men de er mere pressede end nogensinde før. Send dem tanker, men hjælp dem allerhelst ved at overholde anvisninger, så du ikke spreder smitten hurtigere.

Folketinget har vedtaget en række love – for at kunne sikre os endnu mere i forhold til smittespredning.
Det er love som er meget vidtgående i forhold til de frihedsrettigheder vi i Enhedslisten altid har sat højt. -fx forsamlingsfrihed, tvinge borgere i karantæne, hvis de formodes at være smittet mm.m.Det er ikke sikkert, det bliver nødvendigt, men ministeren får kompetence til at sætte det i værk.
Det er meget indgribende. Formentlig det mest indgribende i nyere tid. Det må aldrig blive en permanent del af dansk lovgivning. Derfor har vi selvfølgelig betinget os, at lovgivningen automatisk udløber igen, og at borgerne altid vil have mulighed for at klage til en domstol.

Der er mange, der allerede står i en svær økonomisk situation som konsekvens af epidemien. Mange er allerede blevet fyret, eksempelvis i restaurationsbranchen. De timelønnede vikarer, de små enkeltpersonsvirksomheder, freelancere og andre i løse ansættelser går en meget svær tid i møde, hvor bunden kan blive slået ud af deres privatøkonomi.

I Enhedslisten arbejder vi hårdt for at sikre særlig kompensation og støtte til dem, der er allermest i fare for at miste indtægt, og for at udvide dagpengeperioden, så der er tryghed til alle, der mister deres arbejde. Samtidig arbejder vi for at sikre, at der bliver taget hånd om socialt udsatte, hjemløse og mennesker med handicap.

Tak fordi I alle står sammen om at passe godt på hinanden

Karen Thestrup Clausen
Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten

Denne artikel er publiceret den 14. marts 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Hanne Duelund Larsen

    Der vil blive mange, som det vil blive svært – for ikke at sige umuligt for, hvis det fortsætter ud over disse første 2 uger – at overleve.
    Se f.eks. artiklen også fra i dag om restaurant Den Gode Viking på Orø, hvor 2 personer skal leve af deres lille virksomhed.
    Det står helt klart, at der p.t. ikke er hjælpepakker på vej til disse mindre enkeltmandsejede virksomheder. Og i så fald vil Orø miste en gammel virksomhed, hvor vi næsten hele året kan regne med at få et ærligt måltid mad til en fornuftig pris.

  • Lars-Henrik Christensen

    Nu ved vi ihvertfald at Karen Thestrup Clausen er et virkeligt godt menneske og samtidig bliver vi lige mindet om det “vigtige og store” arbejde marxisterne i Kommunalbestyrelsen udfører. De offentligt ansatte er sikret deres indtægt 100% hvorimod krisen er en katastrofe for alle privatansatte og selvstændige. Alligevel skal vi samtidig hylde “de modige og hårdt arbejdende helte” i det offentlige. Hele læserbrevet er sædvanlig kommunistisk propaganda. Denne krise er enhver marxists våde drøm – alt bliver nu reguleret af rød blok og kun en del af den nye lovgivning vil blive tilbagerullet, for marxister helliger målet altid midlet.

Leave a Reply