Borgmesteren: Vi får det til at fungere, og vi gør det sammen

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (A). Foto: Laila Versemann


Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen oplyser på sin Facebook-side onsdag aften, at “i Holbæk Kommune er medarbejdere og ledere netop nu i gang med at finde løsninger på, hvordan vi håndterer de nye tiltag på en god og hensigtsmæssig måde”.

Det sker efter statsminister Mette Frederiksen (A) fremlagde en lang række nye tiltag i kampen mod Corona-smitten:

– Alle skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger.
– Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hjem fra arbejde fra fredag den 13. marts 2020 og foreløbigt to uger frem.
– Sygehuse og plejehjem mv. opfordres til med øjeblikkelig virkning at indføre skærpede restriktioner i forhold til besøg.
– Der arbejdes på at udstede forbud mod, at arrangører, forlystelser, restaurationsvirksomheder mv. samler flere end 100 personer indendørs.
– Vi skal begrænse anvendelsen af den kollektive trafik.
– Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud mv. lukker nu. Og foreløbig to uger fra fredag den 13. marts 2020.
– Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem nu. Og foreløbig to uger fra fredag den 13. marts 2020.

– De nye tiltag får konsekvenser for os alle, men de er vigtige og nødvendige. Vi får det til at fungere, og vi gør det sammen, skriver borgmesteren, som opfordrer til, at man holder sig orienteret på www.coronasmitte.dk og på kommunens hjemmeside www.holbaek.dk, som løbende opdateres, når der er nyt.

Tal med børnene
Borgmesteren opfordrer til, at tale med børnene og fortæl om, hvad der sker.

– Vi har som voksne et stort ansvar for at minde hinanden om, at børn hører, opfatter og registrerer langt mere end vi tror. Husk at tale med dem og fortælle dem om, hvad der sker.

På Børns Vilkårs hjemmeside, kan du finde hjælp til, hvordan du snakker med børnene om coronavirus. Se mere på Sådan taler med du med børn om coronavirus

Denne artikel er publiceret den 11. marts 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply