Læserbrev: Landmænd er uhæderlige og usympatiske mennesker!

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Landmænd er uhæderlige og usympatiske mennesker!

Det kunne godt have været overskriften på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde – jeg var chokeret. Jeg har selv stærke relationer til landbruget – jeg har selv arbejdet på en gård med svin og om sommeren bruger jeg det meste af min tid på en traktor elle mejetærsker! Jeg følte mig derfor ramt da en stor del af kommunalbestyrelsen svinede svinebønder til. Jeg er ærgerlig over at der ikke var kamera på og til sidst kunne jeg ikke holde mig i skindet. Jeg bad de øvrige medlemmer om, at omtale andre mennesker med værdighed og respekt. Da jeg sagde “prøv at forestille jer, hvis vi omtalte lærere på samme måde” så forstod nogle vist at de var gået over stregen. Men alle må jo åbenbart forstå;

– I Holbæk kommune findes der måske to ordentlige svinebønder, citat Ole Brockdorff, S.
– Jer der stoler på bønder er naive, citat Karen Thestrup Clausen, Enh.
– Landmænd bidrager til uanstændige leveforhold, citat Ole Hansen, S.

Derudover blev sætninger som;

– Landmænd nærmest svømmer i penge.
– Landmænd der har svin har ikke gårde, men svinefabrikker og alle udvidelser er vanvittige udvidelser.

Jeg kunne blive ved, og jeg var ked af det – for debatten var følelsesmæssig og usaglig funderet. Landmænd er ganske almindelige mennesker, der også gerne vil have brød på bordet til deres familier i morgen.

Ramus Brandstrup Larsen
Kommunalbestyrelsesmedlem i Holbæk Kommune (V)
Folketingskandidat i Sjællands storkreds

Læs Karen Thestrup Clausens reaktion: Ramus Brandstrup har ikke citeret korrekt

Leave a Reply