Uffe og konen er i Wuhan: Her er helt dødt

Uffe Nielsen, stående i baggrunden, ved et debatmøde i Ladegårdsparken i maj 2019. I disse dage er han og konen i Wuhan. Foto: Rolf Larsen.

Uffe Nielsen og hans kone Zhigin Hu fra Holbæk opholder sig i disse dage i Wuhan i Kina, hvor coronavirussen blev konstateret første gang. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Parret der til daglig bor i Holbæk skulle have fejret det kinesiske nytår, hvilket de havde set frem til. Men i stedet måtte de tilbringe aftenen inden døre i deres lejlighed i Wuhan.

Den føreste person døde af sygdommen den 11. januar og siden er mange flere blevet smittet og og døde som følge af virussen, der menes at stamme fra en dyremarked i Wuhan.

Til Ekstrabladet.dk fortæller Uffe Nielsen, at offentligtransport er lukket ned og der kun kører få taxaer i byen, der huser 11 millioner mennesker.

– Folk går kun ud for at handle ind og sådan noget. Man går ikke længere end et par gader væk. Her er helt dødt, siger han til Ekstrabladet.dk.

Uffe og Zhiqin Hu kan heller ikke vide sig sikre på, om de kan vende hjem til Danmark som planlagt, men Uffe er optimistisk:

– Vi går og afventer, hvad der kommer til at ske. Vi regner med at vide mere i starten af februar, siger Uffe Nielsen.

Opfordrer til forsigtighed i hele Kina
Udenrigsministeriets Borgerservice ændrede mandag aften sin rejsevejledning til Kina og opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina og fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei, hvor Wuhan ligger.

Denne artikel er publiceret den 28. januar 2020 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply