Fire biltyve anholdt – bilen var stjålet i Ugerløse

Politiets særlige ANPG-udstyr kan aflæse nummerplader og slå dem op i en database ‘på farten’. Foto: Rigspolitiet.

Mandag morgen klokken 07.10 anmeldte en mand fra Ugerløse, at hans personbil var blevet stjålet fra Bonderupvej i Ugerløse i løbet af natten af ukendte gerningsmænd.

Politiet efterlyste derefter bilen i sine systemer.

I nat var der så “bid” for omkring kl. 00.15 indikerede ANPG-systemet (Automatisk NummerPlade Genkendelse) i en patruljebil, at den forankørende personbil var efterlyst af politiet som stjålet.

Det skete på Køge Bugt Motorvejene, lige før Karlslunde Rasteplads. Politiet fik uden dramatik standset bilen på rastepladsen og foretog efterfølgende anholdelse af en 18-årig kvinde fra Bagsværd, som var fører af bilen. Tre passagerer i bilen blev også anholdt, det var en 17-årig ung mand fra Solrød Strand, en 21-årig kvinde fra Horslunde og en 26-årig mand fra Køge. De blev alle for uberettiget brug af personbilen, som den 18-årige fører havde stjålet i Ugerløse og herefter kørt rundt i.

Den 18-årige kvindelige fører blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet hun ikke havde erhvervet sig et kørekort endnu.

Alle fire anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen i løbet af natten.

Den 17-åriges forældre blev også forsøgt underrettet, så de kunne få mulighed for at overvære afhøringen af deres søn. De sociale myndigheder vil for hans vedkommende også blive underrettet om sagen.

Alle fire kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Leave a Reply