Miljøordfører besøgte Schoeller Plast i Regstrup

PRfoto.

Venstre miljøordfører Jacob Jensen (midten) blev vist rundt af direktør Jan Bybjerg Pedersen (tv.) I besøget deltog også Christina Busk (th.), der er miljøpolitisk chef i brancheforeningen Plastindustrien. PRfoto.


Fredag i sidste uge besøgte Venstres miljøordfører Jacob Jensen, Schoeller Plast i Regstrup for at drøfte mulighederne for at øge plastgenvendelsen i Danmark.

Formålet med besøget var bl.a. at give Jacob Jensen et indblik i, hvordan Schoeller Plast gennem mange årtier i praksis har arbejdet med plastgenanvendelse. Virksomheden er bl.a. kendt for sin produktion af øl- og sodavandskasser i genanvendt plast. Derudover har Schoeller Plast tidligere medvirket i et meget omtalt projekt med fokus på at genanvende plastaffald fra flere tusinde husstande i Holbæk Kommune, som ellers primært bliver energiudnyttet.

Besøget bød på en grundig introduktion til virksomhedens historie og plastløsninger samt en rundvisning i produktionen.

Jacob Jensen, der er opstillet for Venstre i Sjællands Storkreds, fortæller:

– Plast fylder mere og mere i den politiske debat. Derfor var det interessant at besøge Schoeller Plast, som i rigtig mange år har arbejdet med genanvendelse af plast i praksis samtidig med, at virksomheden har skabt lokale arbejdspladser. Det er den slags erhvervshistorier, som vi skal have flere af i Danmark, og det vil vi gerne bakke op om i Venstre.

Hos Schoeller Plast var direktør Jan Bybjerg Pedersen meget tilfreds med den politiske interesse:

– For os som virksomhed vil vi meget gerne åbne dørene op for at inspirere landets politikere til, hvordan vi kan løfte i samlet flok, når det gælder om at skubbe på vigtige dagsordener som øget genanvendelse og mere cirkulær økonomi. Det er vigtigt for os, at vi åbner op for dialog, så vi sammen kan finde løsninger, som gavner den aktuelle klimadagsorden men uden at påvirke vores konkurrenceevne i negativ grad. Sammen mener jeg, at vi kan blive endnu stærkere.

Besøget hos Schoeller Plast blev afviklet i samarbejde med Plastindustrien, og derfor deltog brancheforeningens miljøpolitiske chef Christina Busk også i besøget.

Leave a Reply