Spritbilist kan miste bil og kørekort efter færdselsuheld – promillen var over 2,0

Arkivfoto: Rolf Larsen

Arkivfoto: Rolf Larsen

Politiet valgte søndag aften at beslaglægge en 61-årig mands bil og tage kørekortet fra ham, efter et færdselsuheld på Munkholmvej ud for Eriksholmvej.

Uheldet skete klokken 20.25, da den 61-årige mand, som er fra Holbæk, kom kørende i nordvestlig retning og af ukendte årsadger kørte over i modkørende vejbane, hvor en 36-årig mand fra Skibby kom kørende.

Den 36-årige forsøgte at undgå kollisionen, så han styrede venstre om den 61-åriges bil. De to køretøjer ramte alligevel hinanden på højre side, så der skete skader på begge biler.

Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Den 36-årige tog kontakt til den 61-årige fører efter uheldet, og han skønnede, at den 61-årige var påvirket af spiritus.

Politiet blev tilkaldt til stedet, for at undersøge sagen nærmere og den 61-årige blev testet med alkometeret, som viste en promille over 2,0. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve.

Politiet beslaglagde den 61-årige bil med henblik på konfiskation, som det er muligt efter færdselslovens regler, når promillen er over 2,0.

Den 61-årige ønskede beslutningen om beslaglæggelsen indbragt for retten, som nu skal tage stilling til indgrebet.

Den 61-årige fik desuden midlertidigt inddraget sin førerret, indtil resultatet af blodprøven viser det endelige resultat af alkohol i blodet.

Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Leave a Reply