Med dynamit og spadestik – borgmesteren indledte nyt boligbyggeri på havnen

Foto: Morten Sundgaard.


Med spader og eksplosioner blev byggeriet af Østbryggen med 34 boliger sat i gang på havnen i Holbæk. Du kan se fotos og video fra begivenheden her.

I december 2019 kunne AP Pension overdrage nøglerne til lejerne af AP Pensions lejeboliger i Holbæk Fjordtårn ved Holbæk Havn og mandag var turen så kommet til første spadestik for 34 nye svanemærkede boliger som AP Pension også står bag.

Inden spaderne blev sat i jorden, var der tale ved Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Torben Nielsen, Teknisk direktør hos 5E byg og
Peter Olsson adm. direktør hos AP Ejendomme.

Bagefter fik de tre overrækt hver deres spade, som de samtidig tog det første spadestik med.

Og så sagde det boom!
I anledning af nytåret lavede man en lille gimmick efter at de traditionelle spadestik var klaret.

Tre pæletoppe blev sprængt væk ved brug af dynamit, som det blev gjort i gamle dage. I dag klares den slag ellers normalt med maskinkraft.

Det var borgmester Christina Hansen som sammen med Torben Nielsen fra 5E byg, fik æren af at udløse eksplosionen, efter kyndig vejledning fra Kenneth Wegge, ejer af Sprængningstjenesten Wegge, fra Dianalund, som havde fået opgaven med bortsprængningen.

Inden sprængningen blev politiet orienteret, så de vidste hvor og hvad der skete, i tilfælde af at de efterfølgende ville modtage opkald fra bekymrede borgere.

Artiklen fortsætter under videoen

Glæde hos bygherre, entreprenør og borgmester
De 34 lejeboliger, der bliver mellem 69-134 m2., får alle egen altan eller terrasse, ligesom der bliver et åbent og inkluderende fælles opholdsareal for beboerne.

Sådan ser Østbryggen ud i arkitektens streg.


Inden spadestikket sagde Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson:

– Vi har gode erfaringer med at bygge i Holbæk Kommune, og vi ser frem til at kunne starte opførelsen af Østbryggen. Holbæk er en kommune i vækst, hvilket passer lige ind i vores strategi, når vi ser på byer, som for os er attraktive at bygge i. Med de nye boliger vi opfører, har vi samtidig fået en af de bedste placeringer i Holbæk.

Også borgmester Christina Krzyrosiak Hansen glæder sig over, at AP Pension igen gør klar til at opføre en række nye boliger i Holbæk Kommune:

– Der er fuld gang i byggeriet her i Holbæk Kommune, og der er også et behov for forskellige størrelser og typer af boliger. Derfor er jeg glad for, at AP Pension har rettet deres blik mod Holbæk Kommune. Først med Holbæk Fjordtårn og nu med Østbryggen, der taler direkte ind i den grønne og bæredygtige omstilling, som vi har fuld fokus på her i kommunen.

Det er totalentreprenøren 5E Byg, der står for selve opførelsen af de 34 lejeboliger, og herfra siger direktør Torben Nielsen:

– Med spadestikket til Østbryggen sætter AP Pension gang i et spændende og moderne projekt, som vi er glade for at kunne være med til at realisere. Vi er stolte over, at vi igen får mulighed for at opføre boliger for AP Pension i Holbæk.

Han glæder sig samtidig over, at byggeriet opføres som et svanemærket byggeri.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply