Mange indbrud i julen

Arkivfoto: Republica / Pixabay


I julen er der kun en enkelt ubuden gæst, som de fleste nok har det fint med, skaffer sig adgang til ens bolig – men han plejer at komme ind gennem skorstenen og lægge gaver, ikke tømme huset. Politiet har fået flere anmeldelser om ubudne gæster i julen af den slags man ikke har lyst til at få besøg af.

Lillejuleaften blev der begået indbrud i et hus på Kongsdalsvej i Kongsdal ved Mørkøv. Her havde en tyv listet en rude på 40 x 40 cm ud af en vinduesramme i et sydvest vendt vindue, men det har ikke været muligt at konstatere om der havde været indstigning. Politiet blev alarmeret og ved patruljens ankomst var vagten på stedet. Vagten oplyste at han og udlejeren havde været inde i huset og det umiddelbart ikke lignede at der havde været nogle inde i huset.

Skovengen i Jyderup blev der juleaften mellem kl. 13.00 og 23.45 begået indbrud i et værksted og carport. Fra værkstedet var der stjålet håndværktøj og i carporten var der stjålet en trailer af mærket VA-502 D 1, årgang 2005 reg.nr MB9591 og en trillebør. Hoveddøren til huset var forsøgt opbrudt.

Kvarmløsevej i Tølløse blev der begået indbrud i et hus på et tidspunkt mellem 24. december kl. 00.00 og 25. december kl. 10.00. Her var et vindue i en bryggersdør levet brudt op, således at det var muligt at række hånden ind og få fat i den indvendige vrider på dårlåsen. Herfra var en vaskerumsdør brudt op. Der var spor af færden i køkkenet, som var blevet gennemrodet, mens der ikke var gennemrodet andre steder i huset. Der var tilsyneladende ikke stjålet noget under indbruddet.

Juleaften mellem kl. 13.30 og 23.14 blev der begået indbrud i et hus på Fuglsvej i Holbæk. Her var en glasrude i sydvendt bagdør aflistet, hvorefter der er skabt adgang til huset. Der var, ifølge politiet, spor af færden i hele huset, idet skuffer og skabe år gennemrodet. Fra stedet var der stjålet smykker og muligvis mere, da der endnu ikke er skabt overblik over det stjålne.

Klokken 23.55 juleaften blev der forsøgt et indbrud i et hus på Jernbanevej i Jyderup. Hoveddøren var blevet forsøgt brudt op og låsecylinder og dørhåndtag var blevet beskadiget. Politiet oplyser, at husejeren udbedrede skaderne efter konstatering af indbrudsforsøget og kørte hjemmefra igen.

Mønter var udbyttet, da der ved 16-tiden juleaftensdag blev begået indbrud i et hus på Mosevang i Holbæk. Tyven er formentlig kommet ind via hoveddøren og der var spor efter færden i hele huset. Fra stedet er der stjålet 1, 2 og 5-kroner mønter fra en trækasse. Om der er stjålet mere, er endnu uvist.

Kløvermarksvej i Holbæk kom en tyv ind gennem kattelemmen. Indbruddet skete på et tidspunkt mellem kl. 16.00 juleaften og kl. 10.40 1. juledag. Kattelemmen i husets kælderdør var blevet brudt op med en ukendt genstand og der var spor efter tyvens færden i alle husets tre plan, idet skabe og skuffer stod åbne og indhold lå på gulvet. Fra huset var der stjålet en Macbook Pro 13, to bælter og kontanter.

Der måtte tilsyneladende to forsøg til, før der lykkedes en tyv at bryde ind i et hus på Hegnet i Holbæk. Først var hoveddøren tilsynedeladende forsøgt brudt op, uden held. Så blev et kældervindue brudt op med samme værktøjer, som ved hoveddøren. Der var spor af færden i alle rum undtagen køkkenet i stueetagen og på førstesalen undtagen toilettet. Rummene, hvor der spor af færden, var gennemrodet. Kælderen var ikke gennemrodet. Der er tilsyneladende ikke blevet stjålet noget under indbruddet. Indbruddet er sket mellem kl. 10.00 juleaftensdag og kl. 15.25 1. juledag.

Klokken 16.51 1. juledag fik politiet en anmeldelse om, at der var et indbrud i gang i et hus på Wegeners vej i Holbæk hvor en alarm var gået i gang. Politiet kørte til stedet og det kunne ved ankomsten ikke udelukkes, at der var en tyv inde i huset. Betjentene gik derfor ind i huset samme vej, som tyven var kommet ind, men fandt ikke nogen personer i huset. Tyven var kommet ind gennem et vindue, som var blevet brudt op med en ukendt genstand. Der var kun smuds fra værktøjet, men intet tryk- eller anlægsmærke. Ifølge politiet var der spor af færden i værelset ved indgangsstedet og i køkkenet, hvor alarmen gik. Der var stjålet to fingerringe til en kvinde fra køkkenbordet.

Juleaften blev en dør til en lejlighed på Aldersro i Jyderup sparket op. Det skete på et tidspunkt mellem kl. 18.00 og 22.45. Dørkarmen blev ødelagt i forbindelse med indbruddet, hvor der tilsyneladende ikke blev stjålet noget.

1. juledag fik politiet to anmeldelser om indbrud i lejligheder i Dyvelparken i Jyderup. Det ene indbrud kan være sket mellem juleaften kl. 11.30 og 1. juledag kl. 14.20. Her var et vindue blevet brudt op til soveværelset. Der var opbrudsmærker i karmen og vinduet kunne efterfølgende ikke lukke helt. Skabe og skuffer i lejligheden stod åbne. Umiddelbart var der ikke stjålet noget.

Det andet indbrud i Dyvelparken blev begået kl. 00.43 1. juledag. Her var lejlighedens beboer kommet hjem og kunne konstatere, at et vindue i et værelse var blevet brudt op og skuffer og skabe var gennemrodet. Fra stedet var der stjålet forskellige guldsmykker.

Leave a Reply