Læserbrev: Ny fordeling af pengene til Holbæk Kommunes folkeskoler

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Ny fordeling af pengene til Holbæk Kommunes folkeskoler.

Holbæk Kommune har 4 skoledistrikter med i alt 18 skoleafdelinger. Den nuværende fordeling af pengene har gjort det svært for de mindre skoleafdelinger af drive en skole. De har været udfordret af et faldende elevtal, som nu kræver handling. I dag besluttede vi i Børn og Skoleudvalget at sende det nye forslag i høring. Generelt går det ud på at tildelingen tilgodeser de mindre afdelinger, så der fortsat kan drives skole. Pengene skal findes i de 15 mio. kr. som fra 2020 tilføres skolebudgettet. Skolerne i lokalområdet er meget vigtig for hele vores kommune. Det er vigtigt for børns opvækst og tryghed at de kan færdes i et trygt skolemiljø tæt på deres hjem, og sammen med de venner som de også ser på den lokale legeplads eller i den lokale idrætsforeningen.

Venstre i Holbæk Kommune VIL vores lokale folkeskole, og vi hylder det frie skolevalg og de forskellige skoleafdelinger vi har i Holbæk Kommune. Nogle børn har det bedre i små skolemiljøer end i de store skolemiljøer, derfor skal vi have disse valgmuligheder. Venstre ser frem til høringssvar som kan hjælpe processen på rette vej.

Med venlig hilsen
Morten Bjørn Nielsen
Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre.

Denne artikel er publiceret den 12. december 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply