Holbæk bliver startby i PostNord Danmark Rundt

Billedet her er fra Danmark Rundt i 2013, hvor enkelstarten blev kørt i Holbæk – dengang under navnet Post Danmark Rundt. Foto: Rolf Larsen

Når Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, løber af stablen til sommer, vil Holbæk lægge asfalt til 5. og sidste etape.

Feltet, der vil byde på nogle af vedens bedste cykelryttere, starter på Ahlgade i Holbæk, hvorfra rytterne kører videre ud forbi Holbæk Sportsby. Her gives løbet frit, og rytterne kører bl.a. gennem Tølløse, inden de ender på den traditionelle opløbsstrækning på Frederiksberg Allé.

Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid, byder løbet velkommen og ser frem til en sommer med cykling i topklasse i Holbæk Kommune:

– Det er fantastisk, at Holbæk Kommune kan byde velkommen til Danmarks største professionelle cykelløb. Og så som startby på løbets sidste etape. Det giver borgerne mulighed for at opleve sporten og stjernerne helt tæt på. I efteråret så vi, hvordan vi i forbindelse med fejringen af Mads Pedersens verdensmester i landevejscykling formåede at samle kommunens cykelfans til en folkefest. Nu gør vi det igen, og det glæder jeg mig til, fortæller Ole Hansen.

Danmark Rundt har flere gange før kørt på vejene i Holbæk Kommune, og i 2013 blev enkeltstarten kørt i Holbæk.

I videoen herunder kan du se indtryk for enkelstarten i 2013:

Leave a Reply