Anmeldelse: Julemagi og nisserier i Restaurant Fair Play de luxe

Holbaekonline.dks teateranmelder har set Den store julemiddag 5, musikalsk totalteater for hele familien på Teater Fair Play den 8. december 2019.

Grafik: Teatret Fair Play.

Julemagi og nisserier i Restaurant Fair Play de luxe

To nissetjenere byder velkommen og viser os ind i et rum, hvor der lægges op til julestemning for alle sanser. En guldglimtende dug og en grøn guirlande med små røde nissehuer folder sig ud på en lang skænk. Masser af lys fængsler blikkene. I hjørnet sidder en russisk maestro bag sit klaver og spiller stilfærdig klassisk musik i en eventyrlig tone. Alle får tilbudt saftevand og pebernødder. Forestillingen er begyndt!

Pludselig kommer et par ben til syne under bordet, og så nogle røde støvler ved klaveret. Frem kommer to nisser. Det er nogle rigtige drillenisser, som får børnene med til at drille Hr. Larsen. Det er ham, der har Restaurant Fair Play de luxe. Men de driller altid kun for sjov. De kan også noget med glitrende stjernestøv, noget med sang og musik, noget med trylleri, og noget, der overrasker. Så siger jeg ikke mere.

I løbet af forestillingen kommer vi ind i flere rum. Det ene mere magisk end det andet. Vi kommer til Nordpolen, hvor kalenderlåger åbner op til den videre fortælling. Vi kommer til veldækkede borde i restauranten og til et højt juletræ. Til sidst er der risengrød til alle.

Teater – andet end film

Her er alt, hvad man kan ønske sig – og man behøver ikke at kunne sidde stille i længere tid. Her kan man smage, synge, danse, se, høre og mærke fortryllende julescenarier og give sig hen til eventyr. En enkel fortælling i et roligt tempo, fortalt direkte henvendt til børnene med stort nærvær. Du er med og midt i det hele med alle sanser. Det er virkeligt – det er ikke film.

Aldersgrænsen nedad er tre år, og det er relevant, hvis man skal kunne følge med. Men også lidt større børn så ud til at ha´ en god oplevelse. Børnehaver og skoler kommer også til det fantasifulde totalteater.
Er man voksen, og har bare lidt barnlig sjæl i sig, er det også nemt at komme i julestemning på Restaurant Fair Play, især hvis man følges med børn eller børnebørn. En god måde at være sammen på. Jeg glæder mig allerede til at tage mine to børnebørn med til næste jul.

Flere af publikummerne kommer igen år for år. Der er gensynsglæde med de faste figurer, men der sker altid noget nyt. Man kan aldrig vide, hvad nisser – eller Teater Fair Play finder på.

 

Medvirkende: Robert Parr, Maria La Cour, Mikkel Hansen, Henrik Steen Larsen & Michael Ramløse.
Scenograf er Tanja Bovin. Scenemester: Jakob Ebbe

Den store julemiddag 5 spiller til og med d. 21.12.19
Mandag – torsdag 9.30 + 11.30. Lørdag – søndag 11.00 + 13.00
Teatret Fair Play, Borchsvej 3, 4300 Holbæk – www.fairplay.dk

Leave a Reply