Borgermøde om grøn omstilling var velbesøgt


Op mod et par hundrede mennesker var mødt frem ved søndagens Kick Off-møde om Holbæk kommunes fremtidige Strategiske Energiplanlægning.

Mødet blev holdt i Rotationen, vor borgmester Christina Krzyrosiak Hansen indledte mødet.

Herefter kunne man blandt andet høre Jesper Theilgaard fortælle om klimaudfordringerne og høre hvordan en gruppe borgere fra Middelfart er gået sammen om at sikre bæredygtig energi til deres hjem, ligesom man kunne høre eksempler på lokal klimaaktivisme her fra Holbæk.

Bagefter var der paneldebat og til slut workshop, hvor de fremmødte kom i arbejdstøjet og drøftede den grønne omstilling.

Borgmesteren takkede af efter ca. fire timer.

This slideshow requires JavaScript.

2 kommentarer

 • Lars Christensen

  Det grønne diktatur bliver dyrt for Danmark. Alt imens Kineserne øger deres årlige co2 udledninger, Rusland, Indien og Sydamerika gør intet væsentligt – vores konkurrenceevne bliver ødelagt. Statslig administration og beskatning kan nu vokse uhæmmet.

 • Phillip Tømmerholt

  Hej Lars Christensen

  Der findes ikke noget grønt diktatur, men der findes på verdensplan engagerede, dygtige forskere, der med samlet viden og stemme fortæller os, hvordan verdens tilstand er. Klimaforandringerne er dyrt for Danmark allerede nu, og det bliver endnu dyrere. Danske borgere udleder i snit 15-17 tons CO2-ækvivalenter, og vi skal ned under 2 tons, hvis ophedningen skal minimeres. Hvis vi gerne vil kæmpe for at bevare vores levestandard, så bliver vi nødt til at finde løsninger, hvor vi kan realisere os og gøre os levedygtige i en international verden. Vi skal i fremtiden leve af klimaløsninger, så de steder i verden, hvor levestandarden stiger, heller ikke betyder større udledninger.

  Hvis du var med på borgermødet kunne du have stillet spørgsmålet om, hvad DK kan gøre og hvad Rusland, Inden og Sydamerika har af indflydelse – det kunne have været interessant at høre, hvad de havde at sige til det.

  Vh Phillip

Leave a Reply