Falske betjente på spil – forsøgte at give “straksbøde”

Foto: Politi.dk

Fredag eftermiddag kort før klokken 17 anmeldte en 29-årig mand, at han netop var blevet standset af politiet, som han dog mistænkte for ikke at være rigtig politi.

Den 29-årige kom kørende ad Chr. Hansensvej i Holbæk, da en en mindre grå personbil blinkede med et blåt lys, for at få ham til at standse. En yngre mand henvendte sig til den 29-årige og sagde, at han var fra politiet og den 29-årige skulle have en bøde for ikke at blinke.

Den 29-årige fattede mistanke til at ”betjentene” var falske, fordi den person som henvendte sig var meget ung, og ikke kunne fremvise et politiskilt, da anmelderen bad om det. ”Betjenten” sagde, at han skulle have en bøde på 1000 kr, men at de kunne halvere bøden, hvis han betalte 500 kr. kontant.

Det lykkedes den 29-årige at køre fra stedet, uden at betale nogen penge.

Han kontaktede herefter politiet, hvor han kunne komme med så præcise oplysninger om den mistænkelig bil og den falske betjent, at politiet kort efter fik standset bilen på Valdemar Sejrsvej. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Holbæk og på passagersædet sad en 14-årig dreng, også fra Holbæk. Politiet undersøgte bilen og fandt under kølerhjelmen bag kølergitteret to lamper monteret. Føreren af bilen nægtede al kendskab til episoden på Chr. Hansensvej.

Politiet beslaglagde de to lygter til sagen og sigtede den 19-årige for at have udgivet sig for at være politibetjent. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Denne artikel er publiceret den 18. november 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Mogens von Jessen

    Godt initiativ – unge mand – det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at bilisterne i Holbæk ikke viser af når de skal svinge til højre eller venstre ii deres biler, og ind til indkøbscentrene vises der stort set aldrig af – endelig er der forsøgt at gøre noget herved. Hvorfor kørelærerne ikke lærer, at der skal vises af er måske et provinsproblem, som vi, der har lært at køre i København, ikke kender til.
    Men selvfølgelig var det bedre, om det rigtige politi kendte reglen om at bilister skal vise deres hensigt i trafikken.

    Cyklisten
    Mogens von Jessen

Leave a Reply