20-årig frifundet for manddrab på 43-årig mand

Foto: Rolf Larsen

Politiet afspærrede området omkring ejendommen i Rolighedsstræde, hvor den 43-årige blev fundet død af knivstik. Foto: Rolf Larsen


En 20-årig mand blev torsdag frifundet for manddrab ved retten i Holbæk.

Den 20-årige var tiltalt for at have dræbt en 43-årig mand med knivstik i dennes lejlighed i Rolighedsstræde i Holbæk den 15. december sidste år.

Det var i sagen oplyst, at 43-årige blev fundet død i sin lejlighed og, at dødsårsagen var stik med en køkkenkniv. Kniven lå på et bord i afdødes lejlighed. Dødstidspunktet var bestemt inden for et interval på 10 timer.

Påvirket af designerdrug
Tiltalte og afdøde havde i en del af dette tidsrum været sammen i afdødes lejlighed, hvor de begge havde taget euforiserende stoffer. De to mænd havde blandt andet indtaget et såkaldt ”designerdrug”, der var indkøbt fra udlandet via internettet, og som kan virke hallucinerende og fremkalde euforisk, aggressiv eller suicidal adfærd. Det kunne ikke konstateres, at der havde været andre i lejligheden.

Kunne være selvmord
Det var i politiets gerningsstedsundersøgelse angivet, at det ikke var muligt at konkludere, om hændelsen var et drab eller selvmord, og at der ikke var tilstrækkeligt analysegrundlag til at opstille en hypotese.

Retslægerådet havde blandt andet udtalt, at der med sikkerhed kun var påført en stiklæsion, og det kan ses ved både selvmord og drab.

Sagen blev behandlet i et nævningeting i Retten i Holbæk og her fandt tre nævninger og en dommer det bevist ud fra oplysningerne, at den 20-årige var skyldig i manddrab. Men tre nævninger og to dommere fandt ikke, at det var bevist med tilstrækkelig sikkerhed, at den 20-årige var skyldig og han blev derfor frifundet for manddrab.

Mens den 20-årige altså blev frifundet for manddrab, så blev han i retten idømt en bøde for i tre tilfælde at have indført euforiserende stoffer.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at overveje anke af dommen.

Tiltalte, der har været varetægtsfængslet siden anholdelsen den 15. december, blev efter dommen løsladt.

Læs også: Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald, 20-årig sigtet for manddrab på 43-årig, 20-årig varegtsfængslet – mistænkes for drab på 43-årig og Drabet i Rolighedsstræde – 43-årig døde af knivstik

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 18. november 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply