Lokal minister har fået spindoktor

Fotograf: Claus Bech

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Fotograf: Claus Bech


Boligminister Kaare Dybvad, der er valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i Holbækkredsen, har fået sin egen spindoktor.

“Særlig rådgiver” – kaldes spindoktorer på ægte spind-manér og sådan nogle har regeringen ansat en hel række af til at bistå de forskellige ministre i deres kommunikation. Og selvom de fleste nok kan blive enige om, at Kaare Dybvad er en yderst dygtig kommunikatør, så kunne han i mandags præsentere sin nye spindoktor, nemlig Helge Toksvig Bjerre. Hans opgave bliver at rådgive ministeren og varetage informationsarbejde.

Helge Toksvig Bjerre har en bachelorgrad i idéhistorie og journalistisk formidling fra Aarhus Universitet/Danmarks Journalisthøjskole. Han har arbejdet både hos fagforbundet 3F og hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese. Senest har han været indehaver af kommunikationsbureauet Kampagnekontoret.

Kender hinanden privat
Kaare Dybvad har gennem flere år kendt Helge Toksvig Bjerre privat.

– Jeg har kendt Helge igennem mange år, både personligt og fra hans arbejde som kampagnerådgiver i 3F og senere som selvstændig med Kampagnekontoret, skriver Kaare Dybvad på sin Facebook-side.

– Helge og jeg deler ambitionen om at sikre blandede byer og billige boliger, så vi møder hinanden på tværs af sociale og etniske skel. Det kræver en ambitiøs boligpolitik fra regeringen. Vi skal se boligpolitikken som en vigtig del af velfærdsstaten og boligen som et sted folk bor, ikke blot et investeringsobjekt, skriver ministeren og tilføjer:

– Ikke nok med det, er Helge utrolig dedikeret, han er eftertænksom og så lader han sig ikke stille tilfreds med polerede politikersvar, men tør gå kritisk tilværks og stille de svære spørgsmål – sådan en rådgiver tror jeg, at alle os politikere kunne lære noget af.

– Jeg er enormt taknemmelig og stolt over, at Helge har sagt ja til at være min særlige rådgiver og jeg glæder mig til vores samarbejde!, slutter Kaare Dybvad sit opslag på Facebook.

Privat er Helge Toksvig Bjerre kæreste med Holbæks borgmester Christina K. Hansen, som også er personlig ven af ministeren, og har været det i mange år.

Boligministerens nye spindoktor får, ifølge Moderniseringsstyrelsen, en fast årsløn på 699.057 kroner om året eksl. pensionsbidrag.

Denne artikel er publiceret den 15. august 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Hanne

  Fint !!

  Men endnu bedre, så skriver Kaare Dybvad i går aftes i sin omtale om regeringsseminaret på Marienborg :

  “Og så vil vi ikke mindst sikre, at Danmark ikke knækker over, men at vi skaber mere blandede byer og flere biligere boligere til almindelige lønmodtagere!”

  Dét fik mig til at kommentere :

  “Det med almene boliger (også uden for København) dét er der mange der glæder sig til på Orø”

  Og ministeren svarede :

  “Hanne Duelund Larsen helt enig! Kommet til Orø snart igen !”

  Så – dét glæder vi os til.

 • Lars O.

  Altså, han ansætter en god gammel ven, som dertil også er kæreste med en af hans andre gode venner. Var det så hans evner eller hans venskab, som sikrede Helge jobbet til 700.000 kroner om året plus pension? Det lugter af typisk socialdemokratisk pamperi!

Leave a Reply