25. juli 2024
Henrik Mosbæk er ansat som talentkoordinator. Foto: Holbæk Kommune.

Henrik Mosbæk Foto: Holbæk Kommune.

Henrik Mosbæk er ansat som talentkoordinator. Foto: Holbæk Kommune.
Henrik Mosbæk er ansat som talentkoordinator. Foto: Holbæk Kommune.

Det tidligere byrådsmedlem for Radikale Venstre, Henrik Mosbæk, er blevet ansat som talentkoordinator i Holbæk Kommune.

Henrik Mosbæk har siden 2018 været koordinator på Holbæk Drama College, og tidligere har han blandt andet været ansat i Folkehøjskolernes Forening og i Undervisningsministeriet.

Kommunalt fokus på talentudvikling
Der har været stort fokus på talentudvikling i kommunen siden 2012. Dengang nedsatte man et talentråd med repræsentanter fra både erhvervsliv, skoler og kulturinstitutioner.

I foråret 2018 godkendte Holbæk Kommune en talentstrategi, som skulle skabe flere og mere produktive talentmiljøer ved at stimulere og udfolde talenter bedst muligt – og ved at øge fælles koordination og udvikling på tværs at miljøerne.

Holbæk Kommune er en af seks kommuner, som af Slots- og Kulturstyrelsen i februar blev udpeget til at være såkaldt Talentkommune. I sin ansøgning til styrelsen havde kommunens projekt Talent Holbæk lagt vægt på en vision om at udvikle et østdansk center for kunstnerisk talentudvikling på tværs af billedkunst, scenekunst og musik. Med titlen fulgte en million kroner i tilskud til arbejdet.

Som talentkoordinator kommer Henrik Mosbæk til at arbejde med den kunstneriske talentudvikling.

– Det glæder mig, at vi nu har fået udpeget den fremtidige koordinator, således at vi efter sommerferien for alvor kan få sat skub på de visioner, vi skal i gang med at indfri på tværs af grundkursus-miljøerne”, siger formand for Talentrådet, Lars Petersson.

Også formanden for Udvalget for Kultur og Fritid glæder sig over, at der fundet en koordinator for det kommende arbejde:

– For mig bliver det spændende at følge realiseringen af de visioner, som talentråd og kommune sammen at opsat, og som i de nærmere år skal foldes ud til glæde for de unge og vores lokale kulturmiljøer i kommunen, fortæller han.

Henrik Mosbæk tiltræder sin nye stilling pr. 1. august.