Flystyrtet ved Regstrup: Politiet afventer rapport fra Havarikommisionen

Foto: Michael Johannessen.


Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man afventer rapporten fra havarikommissionen, før det kan afgøres, om nogen kan drages til ansvar for flyulykken mandag eftermiddag ved Regstrup.

Ulykken skete skete klokken 14.37. En kvindelig bilist så det gule ultralet fly styrte til jorden og slog alarm og undersøgte straks, om nogen var kommet til skade.

Foto: Michael Johannessen.


Politi, brandvæsen, ambulancer og en lægehelikopter blev straks sendt til stedet, hvor man fik kontakt med en 49-årig mand fra Farum og en 53-årig mand fra Ringsted.

Den 49-årige blev kørt til skadestuen i Holbæk til kontrol for diverse knubs, medens den 53-årige i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse for kvæstelser i hovedet. Den 53-årige blev indlagt på Rigshospitalet til behandling, men meldes uden for livsfare.

Under redningsarbejdet måtte politiet lukke Holbækvej for trafik i begge retninger frem til kl. ca. 16.20, hvilket bl.a. havde indflydelse på busruterne i området.

Havarikommission tilkaldt
Flyet var et to-personers ultralet fly af typen Aeroprakt 22L2. Ifølge de foreløbige oplysninger som politiet har, var flyet netop startet flyvningen og var kommet op i ca. 10 meters højde, da flyet pludselig styrtede mod jorden.

De to mænd i flyet var dog i stand til selv at kravle ud af flyet, inden de blev bragt til hospitalerne til undersøgelse.

Foto: Michael Johannessen.


Havarikommissionen hos Dansk Ultralet Flyveunion blev tilkaldt til stedet for at lave tekniske undersøgelser i samarbejde med politiet for at få klarlagt årsagen til flystyrtet.

Rutinemæssigt fik politiet udtaget blodprøver af de to mænd til undersøgelse for eventuel påvirket af alkohol/euforiserende stoffer.

Midt- og Vestsjællands Politi afventer nu rapporten fra havarikommissionen, før politiet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Flyet kaldes “Bamse”
Som vi skrev i går, så benyttes flyet som skolefly og bærer kælenavnet “Bamse” på grund af sin gule farve, som er den samme som den populære figur i DRs børneprogram “Bamses Billedbog”, som også er malet på flyets haleror.

Læs også: Fly styrtet ned ved Regstrup

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply