28. marts 2024

På en råkold forårsdag mødte Holbæk B&I’s U17 hold drengene fra Akademisk Boldklub også benævnt som AB i DBU divisionenDe to hold mødtes i det omvendte opgør  der sluttede 5-0 til AB i efteråret. Spørgsmålet var så, hvordan de blåklædte drenge fra Holbæk ville klare opgøret imod de grønklædte drenge fra AB.

Kampen blev afviklet på Holbæk stadion, der ikke just havde et græstæppe af fordoms tider hvor divisionsbolden rullede rundt som på et parketgulv. Dette var også tydeligt i afviklingen af kampen, der bestod meget af dueller. Det var et Holbæk hold der afventede på kontraløbene, og AB holdet der forsøgte igen og igen at spille rundt og åbne Holbækkernes forsvar op. Hen over første halvleg kunne man gentagende se, at Holbæk drengenes lyn hurtige angriber forsøgte at straffe AB’er i omstillingerne, men AB’s målmand opfangede de lange fremspil. Så da pausen indtraf, var stillingen 0-0.

I 2. halvleg fik AB sat spillet med højere fart, og efter blot 1 minut havde den første store chance. Det var dog Holbækkerne der lidt efter fangede AB’erne på hælene, og scorede til 1-0 via et lyn hurtigt kontraangreb eksekveret af Simon Bergstrøm der sparkede bolden imellem AB målmanden Filip Melbins ben. Det rystede dog ikke AB spillerne, der forsatte med det høje tempo. Holbæk drengene forsvarede det bedste de kunne, men AB drengene kom tættere og tættere på en udligning. En velspillende Holbækmålmand Arvid Laursen gjorde sit til, at holde byens drenge inde i kampen med topklasse redninger der mindede en om den tidligere divisionsmålmand Benno Larsens storheds tid. 10min inde i 2 halvleg kunne, han dog ikke stille noget da Albion Aliji udlignede til 1-1, dette satte endnu mere fart på AB’erne der fortsatte chance bombardementet, og efter 70min scorede Zakariah Garrouj på reposten efter et hjørnespark til 1-2. Der fra kiggede AB’erne sig ikke tilbage, og søgte ihærdigt flere scoringer, men måtte vente frem til 86. minut hvor Lucas Nielsen brød igennem HB&I’ernes bagkæde, og løftede bolden hen over en fremstormende men chanceløs Arvid Laursen til slutresultatet 1-3.