27. september 2023

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen.

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse har mandag morgen ramt togtrafikken. Ingen tog på Sjælland her til morgen.

Arbejdsnedlæggelsen blev i weekenden annonceret i en anonym pressemeddelelse, som bl.a. Ekstra Bladet har modtaget. Pressemeddelelsen førte til, at fagforeningen Dansk Jernbaneforbund, søndag blev indkaldt til fællesmøde hos Dansk Industri på foranledning af DSB og arbedsgiverforenignen. Her måtte Dansk Jernbaneforbund fortælle, at de ikke har noget med en eventuel arbejdsnedlæggelse at gøre,selvom der på pressemeddelelsen var benyttet et logo fra forbundet med teksten “Fair Forhold i DSB”.

DSB og Dansk Jernbanefordbund har i flere måneder været i konflikt om løn- og ansættelsesvilkår efter DSB meldte sig ind i Dansk Industri og ophævede en række lokalaftaler og ”kutymer”. Konflikten har bl.a. den betydning, at tillidsrepræsentanter fra midnat natten til mandag ikke længere nyder den særlige tillidsmandsbeskyttelse, og det skal være en medvirkende årsag til arbejdsnedlæggelsen i dag.

Dansk Jernbaneforbund har været ude og meddele, at der ikke må forekomme overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og at medlemmerne skal holde arbejdet normaliseret den 1. april.

Intet overblik
DSB har tidligt mandag morgen endnu ikke noget fuldstændigt overblik over omfanget. Men det står klart, at alle S-toge i storkøbenhavn er aflyst. DSB meddelte kl. 6.00, at der ikke kører tog på Sjælland. Dermed er også togafgangene på Nordvestbanen er aflyst. Den melding gælder foreløbig frem til kl. 10.00 oplyser DSB.

DSB opfordrer til, at man tjekker rejseplanen.dk for at se, om ens tog kører.

Senest opdateret kl. 06.15