26-årige Ditte Stavski vandt plakatkonkurrence

Ditte Stavinski vinder plakatkonkurrencen for Aprilfestival 2020. Præmien overrækkes af borgmester Christina K. Hansen. Foto: Holbæk Kommune.


Til april næste år er Holbæk Kommune vært for verdens største børneteaterfestival: Aprilfestivalen – teater for små og store. I den anledning har der været udskrevet en plakatkonkurrence og vinderen er fundet.

Vinderplakaten er designet af 26-årige, Ditte Stavski, som er ved at uddanne sig til mediegrafiker. Hun var den, som bedst fangede temaet ”Mødet, gnisten og drømmen” og hvis plakat gjorde størst indtryk på juryen.

Ved en lille event fredag den 29. marts fik hun sin præmie overrakt af Holbæk Kommunes borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen.

Plakat, der appellerer til et bredt publikum
Plakatkonkurrencens jury har været sammensat af fagfolk fra kommunens kultur- og kommunikationsafdelinger, fra Teatercentrum (en faglig enhed under Kulturministeriet), fra de to lokale egnsteatre Fair Play og Holbæk Teater og sidst, men ikke mindst tre unge fra SGK (Scenekunstnerisk Grundkursus) og BGK (Billedkunstnerisk Grundkursus). Særligt de sidste tre medlemmer har spillet en vigtig rolle, da Aprilfestival 2020 sætter med fokus på unge talenter.

Sammen har juryen gennemgået de 103 vidt forskellige forslag til plakat, som er blevet indsendt.

– Det var en blindkonkurrence. Dvs. vi kendte ikke navnene eller vidste noget om dem, som havde lavet plakaterne. Vi vurderede dem hver især ud fra om vi synes, de var flotte og om de fangede temaet Mødet, gnisten og drømmen – og så selvfølgelig om plakaten kunne bruges som en visuel identitet for festivalen, fortæller Katarina Jansson, fra juryen.

Hun suppleres af Esther Ackerman:

– Vi kiggede på alle forslagene og sorterede fra i flere omgange. Vi argumenterede, diskuterede, lyttede og måtte hver især gi’ os lidt, men til sidst blev vi enige: Det skulle være Ditte Stavskis plakat, der skal bære Aprilfestivalen, fortæller hun.

Sidste unge medlem fra juryen er Katrine Kraul Ibsen:

– Vi har fundet en vinderplakat med stor visuel gennemslagskraft. Den indeholder lokale grafiske elementer her fra Holbæk (vandtårnet og kirketårnet), som giver genkendelighed. Og så har den masser af små fine elementer, som kan fungere for sig selv og tilpasses de forskellige platforme, man har brug for at kommunikere på, når man skal skabe synlighed om en stor teaterfestival, fortæller hun.

Bekræfter, at den ny karriere er den rigtige
Ditte Stavski er 26 år, og bor i Aarhus. Hun er født og opvokset i den lille by Stevning på Als og student fra Sønderborg Statsskole. Hun flyttede til Aalborg for at læse, men skiftede spor for noget tid siden. I dag studerer hun til mediegrafiker på Aarhus Tech, hvor hun er i gang med grundforløb 2.

– Jeg glæder mig til at se mit design foldet ud i mange formater. Og så er det også en personlig sejr for mig, da vindertitlen er en bekræftelse af, at mit karriereskift har været det helt rigtige., fortæller den unge grafiker-studerende.

Om Aprilfestivalen
Når Aprilfestivalen – teater for små og store løber af stablen til næste år her i kommunen vil mere en 100 forskellige professionelle teatre optræde i festivalugen.

Denne artikel er publiceret den 1. april 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply